słonecznik pisze: ↑01 paź 2019, 14:37
Jeszcze nie przyznałam tych kart, jestem już w zakładce decyzja/przyznanie/ wydanie karty i właśnie jak wejdę w szczegóły to mi z automatu pokazuje , że jest zwolnienie z opłaty i nie mogę tego zmodyfikować. Pisałam do helpdesk i napisali ,że najwyżej zrobię korektę w sprawozdaniu i napiszę komentarz, dzwoniłam do urzędu woj. i oczywiście nie wiedzą co i jak dlaczego tak jest. Chyba, że jak zaznaczę osobę to mi się pojawi wtedy zwolnienie z opłaty, jutro zobaczę. Najwyżej będzie korekta w sprawozdaniu.
Nie zgadzaj się na to. Powiedz, że jest to błąd systemu i prosisz o diagnozę tego, ewentualnie niech ci ręcznie zmienią na "nie wniesiono wniosku o zwolnienie" i dopiero przyznaj. Chyba, że znajdą powód dlaczego taki błąd występuje. Niech HD się troche wysili, w ostateczności zrób tak jak mówią, ale zakładając błąd systemu to jest to sprawa dla helpdesku i to jest ich praca.
Jeszcze pytanie, w którym miejscu to widzisz? Może ty robisz źle i klikasz w lupkę?
1. Kliknij na zakładkę Decyzje/przyznanie/wydanie karty
2. Zaznacz/wybierz osobę (checkboxem)
3. z tego co pamiętam wtedy dopiero wyświetla się:
Wynik rozpatrzenia: przyznanie/zgoda na dodatkowy rodzaj karty
a niżej
Czy zwolnienie z opłaty za wydanie duplikatu: i tutaj domyślnie powinno być
Nie wniesiono wniosku o zwolnienie
4. Zatwierdź
5. Dopiero wtedy Przyznaj
Edit:
słonecznik pisze: ↑01 paź 2019, 14:37
Jeszcze nie przyznałam tych kart, jestem już w zakładce decyzja/przyznanie/ wydanie karty i właśnie jak wejdę w
szczegóły
to właśnie nie wchodź w szczegóły tylko zrób tak jak napisałem, ewentualnie po zatwierdzeniu ale jeszcze przed przyznaniem kliknij szczegóły i zobacz czy jest wszystko dobrze.