Pytanie w sprawie KDR/G/19/III kwartał + szacunki na IV kwartał - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 02 paź 2019, 8:24

Dla osób które też są z małopolski pytanie czy w części dotyczącej planowanej liczby kart na 4 kwartał to co wpiszemy jest wiążące i takie środki nam przekażą już teraz i nie będzie żadnych rozliczeń już do końca roku? Orientuje się ktoś z Was w tym temacie?
nowa26
Referent
Od: 09 mar 2018, 9:36
Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP

Napisano: 02 paź 2019, 10:45

To co wpiszesz na IV kwartał to są środki planowane - musisz sobie przewidzieć ile orientacyjnie wpłynie Ci wniosków. Środki dostaje się teraz raz na kwartał, więc za 4 pewno w styczniu/ grudniu nie wcześniej. tak jak w każdym sprawozdaniu masz rubryczkę środki planowane / wykorzystane i niewydatkowane - wtedy różnicę pomiędzy liczbą wniosków i planem jaki przewidziałaś a stanem fatycznym uwzględniasz w ostatnim sprawozdaniu.
user06
Praktykant
Od: 11 gru 2018, 13:56
Zajmuję się: PS

Napisano: 02 paź 2019, 11:25

Dzięki za odpowiedź jak zwykle nie mogę tego ogarnąć wróżenie z fusów a później problem. Ale faktycznie zapomniałam, że teraz to kwartalnie jest rozliczane oby to jednak przesłali w styczniu a nie w grudniu, łatwiej byłoby to ogarnąć takie mam wrażenie...
nowa26
Referent
Od: 09 mar 2018, 9:36
Zajmuję się: ŚW,FA,DS,KDR,CP

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x