dożywianie

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
Zainteresowana

Re: dożywianie

Post autor: Zainteresowana »

Jak nie wiadomo o co chodzi ... to chodzi o pieniądze.
Moim zdaniem z Programu wg interpretacji możesz sfinansować obiad, a pozostałe posiłki ze środków własnych. W ten sposób obejmiesz więcej klientów pomocą w ramach Programu.
To jest chore. Na gminę przerzuca się coraz więcej obowiązków i wydatków. Na dodatek pokrętną drogą- jakąś durną interpretacją.
Zulka - prawdopodobnie nie musisz nic robić z wydanymi decyzjami, sprawdź w swojej podstawie prawnej.
male

Post autor: male »

To jest tylko "radosna interpretacja" Naszego ministerstw a nie wykładnia prawa. Jak wielu innych nie trzeba stosować sztywno.
ina

Post autor: ina »

ja powydawałam decyzje na obiad,który składa się z dwóch dań i na całodzienne wyżywienie w przedszkolu i nie będę nic zmieniać
t.franek

Post autor: t.franek »

Skoro wymyslili coś takiego to dlaczego nie zmieniają tego w formularzu sprawozdania.Widocznie potrzebny następny spec.
Rajski
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Rajski »

Interpretacja interpretacją ... u nas w Niepołomicach wynika to jednoznacznie z umowy podpisanej z wojewodą... TYLKO JEDEN GORĄCY POSIŁEK DZIENNIE I BASTA... nie wiem jak w innych województwach..
t.franek

Post autor: t.franek »

Ale jaja.To SOSW-ach dzieciaki będą głodować przez pięć dni w internacie.
Rajski
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Rajski »

tyle daje wojewoda.. to nie wyklucza innej pomocy.. dotacja ma sztywne zasady określone umową.. tu nie ma miejsca na dyskusję.. można przyznać dodatkowe wsparcie, ale z dotacji tylko jeden posiłek dziennie...

a pretensje kierować do rządu....
ann45

Post autor: ann45 »

juz się gubię, 1 gorący posiłek to ma być tylko 1 danie?, czy może być pełny obiad = zupa + drugie danie + kompot / owoc
ina

Post autor: ina »

no właśnie jak?
Mewa12

Post autor: Mewa12 »

Tylko gorący posiłek ,nie całe wyżywienie.
ODPOWIEDZ