dozywianie kontrola

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
~ela

dozywianie kontrola

Post autor: ~ela »

jak ksiegujecie dozywianie zeby zgadzal sie udziall procentowy srodkow wlasnych z porozumienia

- każda fakture na 40-60%
- miesiecznie wydatki na dozywianie na 40-60 %
- narasatajaco od poczatku roku 40 - 60%

mamy kontrole a slyszlam juz 3 wersje jak to powinno byc
~Anka

Re: dozywianie kontrola

Post autor: ~Anka »

Księguję każdą fakturę 40-60% a na końcu roku sprawdzam czy udział procentowy zgadza się co do grosza. Miałam kiedyś sytuację, gdy udział procentowy na niekorzyść budżetu państwa nie pasował o 1 grosz. Musiałam zwrócić i pisać wyjaśnienia.
~Anka

Post autor: ~Anka »

Księguję każdą fakturę 40-60% a na końcu roku sprawdzam czy udział procentowy zgadza się co do grosza. Miałam kiedyś sytuację, gdy udział procentowy na niekorzyść budżetu państwa nie pasował o 1 grosz. Musiałam zwrócić i pisać wyjaśnienia.
~ada

Post autor: ~ada »

ja ksieguje całośc w 100%,a na koniec roku sprawdzam czy zgadza sie udział procentowy. W zeszłym roku mielsimy kontrol z dożywiania i tego nie sprawdzali tzn wzieli całosc wydatków i sprawdzili czy zgadza sie udział procentowy
~gocha

Post autor: ~gocha »

jak ada
~AM

Post autor: ~AM »

Ja dzielę 60/40
~Anka W.

Post autor: ~Anka W. »

Księguję całość na własnych a na koniec miesiąca przeksięgowuję dotację.
~Jadzia

Post autor: ~Jadzia »

Ja tak jak Anka W. Przecież jeszcze nie mam nawet żadnej umowy.Narazie księguje z środków własnych. Jak będzie umowa to na koniec każdego miesiąca sprawdzę ile wpłyneło dotacji i przeksięguje. Na koniec roku sprawdzę czy wydałam środków własnych tyle ile w umowie- to jest ważne- nie może byc mniej, i dopiero wtedy rozliczam dotację
~ALIKA

Post autor: ~ALIKA »

NIE ZAWSZE JEST 40,60
ODPOWIEDZ