dozywianie kontrola
dozywianie kontrola
jak ksiegujecie dozywianie zeby zgadzal sie udziall procentowy srodkow wlasnych z porozumienia
- każda fakture na 40-60%
- miesiecznie wydatki na dozywianie na 40-60 %
- narasatajaco od poczatku roku 40 - 60%
mamy kontrole a slyszlam juz 3 wersje jak to powinno byc
- każda fakture na 40-60%
- miesiecznie wydatki na dozywianie na 40-60 %
- narasatajaco od poczatku roku 40 - 60%
mamy kontrole a slyszlam juz 3 wersje jak to powinno byc
Re: dozywianie kontrola
Księguję każdą fakturę 40-60% a na końcu roku sprawdzam czy udział procentowy zgadza się co do grosza. Miałam kiedyś sytuację, gdy udział procentowy na niekorzyść budżetu państwa nie pasował o 1 grosz. Musiałam zwrócić i pisać wyjaśnienia.
Księguję każdą fakturę 40-60% a na końcu roku sprawdzam czy udział procentowy zgadza się co do grosza. Miałam kiedyś sytuację, gdy udział procentowy na niekorzyść budżetu państwa nie pasował o 1 grosz. Musiałam zwrócić i pisać wyjaśnienia.
ja ksieguje całośc w 100%,a na koniec roku sprawdzam czy zgadza sie udział procentowy. W zeszłym roku mielsimy kontrol z dożywiania i tego nie sprawdzali tzn wzieli całosc wydatków i sprawdzili czy zgadza sie udział procentowy
Księguję całość na własnych a na koniec miesiąca przeksięgowuję dotację.
Ja tak jak Anka W. Przecież jeszcze nie mam nawet żadnej umowy.Narazie księguje z środków własnych. Jak będzie umowa to na koniec każdego miesiąca sprawdzę ile wpłyneło dotacji i przeksięguje. Na koniec roku sprawdzę czy wydałam środków własnych tyle ile w umowie- to jest ważne- nie może byc mniej, i dopiero wtedy rozliczam dotację
Oprócz dozywianie kontrola - Księgowość przeczytaj również:
piecza zastępcza -księgowanie
Sprawozdanie Rb WS-a
zmiany w budżecie
Prawidłowy opis przelewu to jaki ?????????
analityka do konta 976
badania okresowe -kto płaci?
gdzie paragraf 4610
faktury pod wyciągiem
zaświadczenie z prac społ-użyt.
Co z OPS ami po nowemu
pieczątka z zamówien publicznych a świadczenia z pomoc społecznej
opisy faktur
dzienniki
Jakie zaksęgowac wpłate za wynajem pomieszczeń
asystent rodziny
Czy OPSy zauważyły że stosowanie paragrafu 098 w OPS a 235 i 236 w UG jest błędne???