dozywianie-odmowa z powodu braku dochodów partnera - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 23 sie 2017, 15:36

Witam, mam dzieci z innego zwiazku i mam partnera. pisalam do opieki o dozywianie w szkole,pani chce dochodów partnera . Partner mi nie da ,poniewaz nie czuje sie zobowiazny do lozenia na nie swoje dzieci. Czasami zostaje na kilka dni czasami jedzie do swojej rodziny.Dom jest moj wszystkie rachunki ja oplacam, Pani nie chce zrobic jako osobne gospodarstwo domowe i prawdopodobnie nie dostane dozywiania.
Blanka088
Praktykant
Od: 17 sie 2017, 14:44
Zajmuję się: bezrobotna

Napisano: 23 sie 2017, 20:32

ale sobie partnera znalazłaś :o

nie wymagaj cudów od ludzi którzy prowadzą postępowania zgodnie z obowiązującymi normami prawnymi
Małopolska/OPS/Sygnity
Ragnar
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 22:32
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 24 sie 2017, 8:59

Dokładnie - partner, który nie czuje się zobowiązany do łożenia na nieswoje dzieci ??? A oczywiście państwo powinno czuć się do tego zobowiązane ????? Szkoda słów :-(
panna migotka
Awatar użytkownika
Referent
Od: 04 sty 2017, 12:55
Zajmuję się: Pomoc społeczna

Napisano: 24 sie 2017, 9:31

Jakie oddzielne gospodarstwo dla partnera?
Blanka
Proszę nie dyskutować z pracownikami socjalnymi już w tej kwestii i nie tłumaczyć się, bo tylko Pani się pogrąża. Proszę napisać Oświadczenie w którym deklaruje Pani, że sama wychowuje Pani dzieci, (wymienić z imienia i nazwiska) utrzymuje Pani dzieci i sama prowadzi gospodarstwo domowe. Proszę nie wspominać w Oświadczeniu o żadnym partnerze. ( Partnera dzisiaj się ma , jutro już nie).
Na końcu Oświadczenia proszę wyraźnie zaznaczyć, iż rodzina Pani składa się z ( Pani + dzieci) co oznacza, że rodzinę stanowią członkowie tylko i wyłącznie w tym składzie i tym składzie rodzina prowadzi gospodarstwo domowe.
Na przyszłość proszę uważać co Pani mówi do pracowników socjalnych,jeśli nie zna Pani przepisów o pomocy społecznej.
Jeśli bedą drążyć temat Pani partnera, bo podczas wizyt Pani partner był obecny lub przyznała Pani w pierwszej wersji, że ma partnera, ale nie łoży i takie tam...To proszę się ze mną skontaktować.
Będą miałay dożywianie.
My life as a writer consists of one eighth of talent and seven eighth of discipline.
Strength does not come from physical capacity. It comes from indomitable will.

John Irving & Mahatma Gandhi
Nastka
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 20 lip 2017, 21:14
Zajmuję się: pielęgnuje ogródek

Napisano: 24 sie 2017, 12:53

Nastka ty się puknij w ten swój łep. Ty namawiasz do składania fałszywych zeznań!! To jest karalne. No, no powiedz Pani jak kłamać i nakieruj ją a potem zwracaj za nią nienależnie pobrane :lol: :lol:
mikannn
Referent
Od: 17 mar 2017, 15:01
Zajmuję się: PS

Napisano: 24 sie 2017, 13:55

Proszę mnie nie rozśmieszać stwierdzeniem " fałszywe zeznania".
Pozostałych typu " puknij się w łep [ma być: łeb]..."komentować nie będę. Prymitywne. Tyle.
My life as a writer consists of one eighth of talent and seven eighth of discipline.
Strength does not come from physical capacity. It comes from indomitable will.

John Irving & Mahatma Gandhi
Nastka
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 20 lip 2017, 21:14
Zajmuję się: pielęgnuje ogródek

Napisano: 25 sie 2017, 7:42

Miałam kiedyś parę w konkubinacie, nawet wspólne dzieci mieli, już ze 30 lat ze sobą żyli i mieszkali. Ale jak przychodziło do składania na zasiłki to "Pani, to obcy człowiek dla mnie" :lol:
LuuLane
Starszy referent
Od: 15 maja 2017, 7:44
Zajmuję się: PS/KDR/LZI
hobbystycznie wszystko inne, bo lubię się mądrzyć :)

Napisano: 25 sie 2017, 7:43

Każde oszustwo prędzej czy później wychodzi na jaw. Nie rozumiem osób, które do tego namawiają.
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe wymaga po prostu więcej czasu.
Julia32
Referent
Od: 17 mar 2016, 9:51

Napisano: 25 sie 2017, 19:52

Oj ile jest takich przypadków że niby samotne kobiety deklarują samotnośc a mieszkają z partnerem. który zarabia. tylko rzadko kiedy można to udowodnić. Jak go zastaniesz w domu, to powie, że wizyta towarzyska i co zrobić?
Mirabelka
Referent
Od: 19 cze 2017, 16:34

Napisano: 25 sie 2017, 20:22

W Polsce jest system prawny jaki jest.

jeśli chodzi o mentalność w społeczeństwie to często zawiść podopiecznych ops względem siebie daje się nam we znaki.

każdy z nas odbierał telefony z donosem cyt. "mnieście nie dali zasiłku (bądź odebrali świadczenie), ale tej samotnej .. dajecie, a tam chłop tej baby zagranicą robi i mercedesem jeździ" ;)

o straszeniu mediami nie wspomnę ...
Małopolska/OPS/Sygnity
Ragnar
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 22:32
Zajmuję się: ŚW

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x