DPS- przekazanie zasiłku stałego i zasiłku pielęgnacyjnego

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
margaritta
Stażysta
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Re: DPS- przekazanie zasiłku stałego i zasiłku pielęgnacyjnego

Post autor: margaritta »

joannaps! pisze: 04 lip 2024, 14:00 czyli od zasiłku pielęgnacyjnego 215,84 ? powinnam odliczyć 30 % i ta tą kwotę przelać na konto DPS ? I tak samo z zasiłkiem stałym ?
przepraszam za pytania ale jestem nowa w tym temacie i nie wiem jak to wszystko ugryźć ;)
Pani od świadczeń rodzinnych zapytała czy zasiłek pielęgnacyjny i zasiłek stały ma tej Pani przelać w całości czy jakąś pomniejszoną kwotę ?
Jeśli masz zgodę mieszkańca na potrącanie i bezpośrednie uiszczanie opłaty ze świadczeń, to możesz rozdzielić na 70 i 30 obydwa zasiłki i w ten sposób przekazywać. Tak jest na pewno wygodniej, dla każdej ze stron :)
joannaps!
Praktykant
Zajmuję się: jestem pracownikiem socjalnym
Kontakt:

Re: DPS- przekazanie zasiłku stałego i zasiłku pielęgnacyjnego

Post autor: joannaps! »

jeszcze nie mam tej zgody pobierania 70 % od dochodu. Czy powinam mieć jeszcze jedną zgodę na pobieranie dochodów ze świadczeń ?
Czyli te 215,84 pani ze świadczeń powinna przelać w pomniejszonej kwocie o 30 % czy zostać bez zmian ?
ODPOWIEDZ