Druga wizyta eksperta

ODPOWIEDZ
asia1984
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Druga wizyta eksperta

Post autor: asia1984 »

Witam,

Przejęłam w tym roku As i dotarłam wczoraj do Beneficjenta, który za mojego poprzednika skorzystał z dofinansowania do protezy. Na pierwszej wizycie ekspert kazał mu się pojawić ponownie jak już otrzyma protezę, ale mój poprzednik zapomniał chyba o tym i wnioskodawca do dziś nie pojechał na wizytę. Nie miał też zwróconych kosztów dojazdu. I w związku z tym mam pytania: czy muszę go umówić na kolejną wizytę i czy mogę w tym roku zwrócić mu koszty dojazdu do eksperta?

Z góry dziękuję za pomoc :)
PCPR-T

Re: Druga wizyta eksperta

Post autor: PCPR-T »

Druga wizyta jest obowiązkowa.Skontaktuj sie z Ekspertem, poinformuj PFRON.
Co do kosztów, to wiem, że jest możliwe, żeby wypłacić z bieżącej kasy, ale jest dużo zamieszania, bo zmian musisz dokonać i w ubiegłorocznym rozliczeniu i w bieżących środkach. Ja robię tak: w związku z tym, że akurat moi beneficjenci maja blisko do eksperta i jest to koszt w granicach 20 zł, to albo "zapominam" im powiedzieć, żeby rozliczyli się ze mną z tego :oops: , a jeśli pamiętają, to moja księgowa rozlicza to z innych środków, albo naszych, albo z obsługi, z której nie musimy się tłumaczyć/rozliczać.
asia1984
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: asia1984 »

Bardzo dziękuję :)
pcprnova

Post autor: pcprnova »

Pytanie trochę z innej beczki...
Czy jest możliwość zwrotu kosztów dojazdu za dwie wizyty u eksperta PFRON, z tym że jedna wizyta (wstępna) już się odbyła a druga będzie dopiero w okolicach czerwca...
Umowę podpisujemy zaraz i nie wiem czy moge w niej uwzględnić koszt drugiej wizyty i wypłacić za nią "z góry", czy w umowie uwzględnić tylko koszty tej pierwszej a potem ewentualnie aneks do umowy ?
ODPOWIEDZ