Obszar A, zadanie 2
- wolfnash
- Referent
- Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.
- Kontakt:
Obszar A, zadanie 2
Witam wszystkich. Czy ktoś ma doświadczenie w zakresie rozwiązywania umowy i zwrotu środków na tym zadaniu? Jeżeli tak, to bardzo proszę o podpowiedź....
Re: Obszar A, zadanie 2
Przyłączam się do pytania.
Nie dopilnowałam dziewczyny (wniosek z 2015 roku) i nie dostarczyła mi zaświadczenia o ukończeniu i o ocenach za egzaminy. Jak rozmawiam z nią, to ciągle tłumaczy się - najpierw, że nie ma możliwości dojechania do ośrodka (osoba na wózku inwalidzkim), a później okazało się, że właściwie, to ona jeszcze nie dokończyła tego, bo instruktor każe jej jeszcze "dokształcić się w jeździe", a ona nie ma jak dojechać. Czerwiec minął (ostateczny termin rozliczenia) , a ja nic w tym kierunku nie zrobiłam
No i nie wiem, czy udawać, że mi to umknęło?
Nie dopilnowałam dziewczyny (wniosek z 2015 roku) i nie dostarczyła mi zaświadczenia o ukończeniu i o ocenach za egzaminy. Jak rozmawiam z nią, to ciągle tłumaczy się - najpierw, że nie ma możliwości dojechania do ośrodka (osoba na wózku inwalidzkim), a później okazało się, że właściwie, to ona jeszcze nie dokończyła tego, bo instruktor każe jej jeszcze "dokształcić się w jeździe", a ona nie ma jak dojechać. Czerwiec minął (ostateczny termin rozliczenia) , a ja nic w tym kierunku nie zrobiłam

No i nie wiem, czy udawać, że mi to umknęło?

- Mixi
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Czy wysłałaś jej pismo że umowa rozliczona? Jeśli nie, to po prostu odgrzebujesz cała sprawę ... i uruchamiasz procedurę
- wolfnash
- Referent
- Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.
- Kontakt:
Mam problem z zapisem, że zwraca kasę w części lub w całości...Jeżeli w częsci to w jakiej części i jak to obliczyć 

- Mixi
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
zwraca raczej całość bo niedopełniła warunków umowy
- wolfnash
- Referent
- Kontakt:
Chodzi o to, ze cały czas uczestniczy w kursie...od 2015r. Zdała państwowy egzamin teoretyczny ale szkoła nauki jazdy nie chce jej zaliczyć wewnętrznego egzaminu praktycznego tym samym blokując mozliwość podejścia do państwowego egzaminu z jazdy. Zaliczyła już z 15 podejść i za każdym razem szkoła ją uwala 

- Mixi
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Nie wiem, czy dobrze myślę, ale mnie się wydawało dotychczas że szkoła po kursie przeprowadza egz wewnętrzny (teoria + praktyka) i dopiero potem kieruje na egzamin do WORD. Więc jak mogła zdać pańswt. egz z teorii?
Ale jeśli tak to być może żądasz zwrotu tylko opłaty za egzamin a za kurs już nie
Trzeba to omówić z radcą bo zbyt trudna sprawa tym bardziej jeśli oprze się o zwrot środków
Ale jeśli tak to być może żądasz zwrotu tylko opłaty za egzamin a za kurs już nie
Trzeba to omówić z radcą bo zbyt trudna sprawa tym bardziej jeśli oprze się o zwrot środków
Moja też nie ma zaliczonego żadnego egzaminu. Problem w tym, ze ja ją rozliczyłam (umknęło mi z tymi ocenami).
A nie było kiedyś jakiś wyjaśnień, że nie muszą zdać egzaminów?
A nie było kiedyś jakiś wyjaśnień, że nie muszą zdać egzaminów?
- Mixi
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Zdać to nie muszą, muszą zakończyć kurs, pytanie czy muszą chociaż podejść do egzaminu? wtedy wiadomo ze koszty na to pójdą niezależnie od wyniku.
Przyniosą wtedy zaświadczenie z ukończenia kursu i z egzaminu - z wynikiem negatywnym i tyle
Przyniosą wtedy zaświadczenie z ukończenia kursu i z egzaminu - z wynikiem negatywnym i tyle
według mnie, skoro mają dostarczyć pisemną informację o wyniku egzaminu to raczej muszą do niego podejść
Oprócz Obszar A, zadanie 2 - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
Moduł II
ZAPYTANIE M II
moduł II
Obszar D
Studenci, Moduł II
do kiedy rozliczenie z AS
erasmus
dofinansowanie
AS C2 z dofinansowania na refundację
Druga wizyta eksperta
Promocja AS