Witam,
Mam wniosek na protezę z 2015 r po mojej poprzedniczce. Wnioskodawca pojechał na 1 wizytę do eksperta w 2015 r. Na drugiej nie był, protezę dostał w marcu 2016.Sprawa wyszła bo pojechałam do niego na kontrole pod koniec roku (zaczęłam pracę w pcpr w maju 2016). Wnioskodawca poinformował mnie, że nie otrzymał zwrotu za pierwszą wizytę a miał obiecane :/. Odkopałam teczkę. W umowie nie ma ani słowa o zwrocie kosztów dojazdu a wg mnie powinien być taki ślad jako podstawa do wypłacenia czegokolwiek. W związku z tym wg mnie zwrotu dać nie mogę choćbym chciała ale na drugą wizytę jechać musi. Dobrze kumam? Pytanie czy za tą drugą wizytę mogę mu zapłacić ze środków z 2016r. czy powinny pójść z kasy z 2015 r. ?
I pytanie nr 2 : gdzieś w tej stercie papierzysków widziałam kiedyś wzmiankę, że przy rozliczaniu umowy środki niewykorzystane w wysokości do 100 zł nie muszą być zwracane jeśli realizator tak postanowi. Gdzie to jest? :/
Druga wizyta u eksperta
Re: Druga wizyta u eksperta
1. Jeśli w umowie nie ma śladu o pokryciu kosztów za dojazd do eksperta, to nie możesz wypłacić ze środków PFRON-owskich.
2. Ja, żeby uniknąć mieszania między środkami z 2015 i 2016 roku (bo jak się dowiadywałam w PFRON-ie, to "trochę" uciążliwe jest), to ustaliłam z księgową, że puszcza kasę za drugą wizytę z jakiś tam środków PCPR-u (fakt, że u nas jest to jedynie ok 20 zł, więc nie jest to warte zamieszania, jakie byłoby, gdybym miała to wypłacić z PFRON-u).
2. Ja, żeby uniknąć mieszania między środkami z 2015 i 2016 roku (bo jak się dowiadywałam w PFRON-ie, to "trochę" uciążliwe jest), to ustaliłam z księgową, że puszcza kasę za drugą wizytę z jakiś tam środków PCPR-u (fakt, że u nas jest to jedynie ok 20 zł, więc nie jest to warte zamieszania, jakie byłoby, gdybym miała to wypłacić z PFRON-u).
Oprócz Druga wizyta u eksperta - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
Przewód doktorski
Moduł II Zaświadczenie o zaliczeniu
moduł II
osoba niewidoma B1
opłata czesnego ze stypendium??
Uczęszczał ale skreslony
NOWY AS!!!!!!!!!!!!
Umowy Moduł II
umowa
rozwiązanie umowy AS
wystąpienie do PFRON o opinie