Student, mówi że nie ma faktury dot. opłaty czesnego ponieważ Uczelnia potrącała z przyznanego studentowi stypendium.
Co w takim razie mam żądać, potwierdzenia z Uczelni, że semestr został opłacony ... ale ze stypendium?
Czy wogóle czesne może być opłacone ze stypendium??
opłata czesnego ze stypendium??
-
- Stażysta
- Zajmuję się: AS
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Kontakt:
Re: opłata czesnego ze stypendium??
proszę, proszę, ktoś? 

- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
są stypendia, które są przeznaczane na czesne; jeśli jego czesne w całości zostało opłacone ze stypendium to powinien dostać tylko dodatek; we wniosku jest (a jak nie to powinna być) odpowiednia rubryka, gdzie student wpisuje takie stypendia:
Dofinansowanie (stypendium) z innych niż PFRON źródeł* :
* tj. ze środków pochodzących z budżetu państwa, z budżetów jednostek samorządu terytorialnego, ze środków własnych szkół
i uczelni oraz z funduszy strukturalnych lub pracodawcy, należy podać kwotę i źródło dofinansowania
Dofinansowanie (stypendium) z innych niż PFRON źródeł* :
* tj. ze środków pochodzących z budżetu państwa, z budżetów jednostek samorządu terytorialnego, ze środków własnych szkół
i uczelni oraz z funduszy strukturalnych lub pracodawcy, należy podać kwotę i źródło dofinansowania
-
- Stażysta
- Kontakt:
Dzięki za odp., kurczę to lipa... we wniosku nie było rubryczki w której można było wstawić że ma stypendium.. dopiero teraz przy rozliczaniu kiedy zażądałam faktury to wyszło..
student będzie musiał zwracać I-wszą transzę czesnego...?
ale teraz to muszę aneksować umowę....?
student będzie musiał zwracać I-wszą transzę czesnego...?
ale teraz to muszę aneksować umowę....?
Prawdopodobnie studentka ma stypendium socjalne albo specjalne. Niektóre uczelnie gdy student nie ureguluje czesnego to na poczet czesnego przekazują stypendium. Jak najbardziej można to uznać...skoro takie są zasady na uczelni. Wtedy poproś żeby uczelnia wystawiła zamiast faktury (skoro nie moze) zaświadczenie o zapłaceniu przez studentkę czesnego i w jakiej wysokości i rozliczone.
-
- Stażysta
- Kontakt:
ooo własnie dzięki, tak tez myślałam ale pewności nie miałam.. Szkoda byłoby teraz to wszystko odkręcać, I-wszą transzę odzyskać, drugiej nie wypłacać, szkoda studenta i ja mam zamieszanie... a w ten sposób wszyscy zadowoleni..

Oprócz opłata czesnego ze stypendium?? - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
refundacja AS a ubiegly rok
MII - dodatki
przeciętne wynagrodzenie
dofinansowanie Moduł I- używane
Przewód doktorski
Moduł II Zaświadczenie o zaliczeniu
moduł II
osoba niewidoma B1
Uczęszczał ale skreslony
NOWY AS!!!!!!!!!!!!
Umowy Moduł II