Przewód doktorski

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Przewód doktorski

Post autor: Tomasz1981 »

Czy udzielał ktoś dofinansowania do dodatku na uiszczenie opłaty za przeprowadzenie przewodu doktorskiego?

mam pytanie: czy ten dodatek to rozlicza się tak samo jak dodatek na pokrycie kosztów kształcenia? czy bez rachunków, faktur, wyłącznie na oświadczenie? jeśli nie - to jakie koszty można wziąć pod uwagę?
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Kontakt:

Re: Przewód doktorski

nikt nie miał takiego dofinansowania?
Awatar użytkownika
PCPR-Trz
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: PCPR-Trz »

Tomasz, bardzo chciałabym Ci pomóc, w ramach rewanżu za częste podpowiedzi z Twojej strony, ale nie mam bladego pojęcia - jeszcze mi się taki wnioskodawca nie trafił ;)
Awatar użytkownika
fara
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: fara »

Powracam do pytania, bo właśnie chyba będę miała takiego wnioskodawcę w październiku:( ale już teraz się dopytuje
Tomasz rozliczałeś to już?
Awatar użytkownika
fara
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: fara »

Właśnie się wczytuję w zasady:) rozumiem, że można uczęszczać na studia doktoranckie i otrzymywać kasę na pokrycie czesnego (jeśli są to studia niestacjonarne) oraz dodatek np. 1500 zł albo mieć otwarty przewód doktorski poza studiami doktoranckimi i otrzymać tylko jednorazowy dodatek w kwocie 4000. Czy dobrze to rozumiem?
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Kontakt:

jeszcze nie miałem, też mi się jeden na jesień zapowiedział

studia doktoranckie to tak samo jak przy innych rodzajach studiów (czesne + dodatek), a z przewodem nadal nic nie wiem, jak się coś, gdzieś dowiesz to daj znać
marzenia2302
Stażysta
Zajmuję się: AS
Kontakt:

Re: Przewód doktorski jak wyliczyć...

Post autor: marzenia2302 »

hello
Będę miała w/w przypadek znaczy się Wnioskodawcę, jest na doktoranckich i będzie najprawdopodobniej jesienią otwierał przewód...więc jak to traktować jako drugi kierunek, jak wyliczyć...?
Jak ktoś coś będzie wiedziała to proszę o wrzutkę..:) ;)
marzenia2302
Stażysta
Kontakt:

Re: Przewód doktorski.....................

Student IV roku studia stacjonarne doktoranckie. Otrzymuje dodatek 1.500 zł. w styczniu otwiera przewód doktorski. Co potrzebuje od niego?
1.Zaświadczenie z uczelni.
2. 4. tys. wypłacam po podpisaniu umowy
3. Oświadczenie, że przeznacza na... (ponieważ dodatek nie podlega rozliczeniu)
Czy ktoś ma inny pomysł, ktoś to realizował?
:?:
joanna4444
Praktykant
Zajmuję się: PCPR
Kontakt:

Re: Przewód doktorski......................

Post autor: joanna4444 »

Ja miałam przypadek otwartego przewodu doktorskiego w 2013 i 2014. Osoba dostarczała mi zaświadczenie do wniosku o aktualnym statusie studenta. Ogółem student miał III faktury "opłata za przeprowadzenie przewodu doktorskiego zgodnie z umową" - III wnioski. Ostatniej III mu nie dofinansowaliśmy ponieważ osoba miała już nadany tytuł doktora "Dokument o nadaniu stopnia doktora". Wszystkie wnioski wysyłałam do opinii do PFRON ponieważ osoba była pracownikiem Realizatora.
marzenia2302
Stażysta
Kontakt:

Re: Przewód doktorski..........................

Jednak poprzewodzie... dodatek na uiszczenie opłaty za przeprowadzenie przewodu doktorskiego dotyczy osób, które maja wszczęty przewód doktorski a nie są uczestnikami studiów doktoranckich... a mój wnioskodawca jestem studentem III stopnia... :)
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ