Przewód doktorski
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Przewód doktorski
Czy udzielał ktoś dofinansowania do dodatku na uiszczenie opłaty za przeprowadzenie przewodu doktorskiego?
mam pytanie: czy ten dodatek to rozlicza się tak samo jak dodatek na pokrycie kosztów kształcenia? czy bez rachunków, faktur, wyłącznie na oświadczenie? jeśli nie - to jakie koszty można wziąć pod uwagę?
mam pytanie: czy ten dodatek to rozlicza się tak samo jak dodatek na pokrycie kosztów kształcenia? czy bez rachunków, faktur, wyłącznie na oświadczenie? jeśli nie - to jakie koszty można wziąć pod uwagę?
- Tomasz1981
- Inspektor
- Kontakt:
Re: Przewód doktorski
nikt nie miał takiego dofinansowania?
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Tomasz, bardzo chciałabym Ci pomóc, w ramach rewanżu za częste podpowiedzi z Twojej strony, ale nie mam bladego pojęcia - jeszcze mi się taki wnioskodawca nie trafił 

- fara
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Powracam do pytania, bo właśnie chyba będę miała takiego wnioskodawcę w październiku:( ale już teraz się dopytuje
Tomasz rozliczałeś to już?
Tomasz rozliczałeś to już?
- fara
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Właśnie się wczytuję w zasady:) rozumiem, że można uczęszczać na studia doktoranckie i otrzymywać kasę na pokrycie czesnego (jeśli są to studia niestacjonarne) oraz dodatek np. 1500 zł albo mieć otwarty przewód doktorski poza studiami doktoranckimi i otrzymać tylko jednorazowy dodatek w kwocie 4000. Czy dobrze to rozumiem?
- Tomasz1981
- Inspektor
- Kontakt:
jeszcze nie miałem, też mi się jeden na jesień zapowiedział
studia doktoranckie to tak samo jak przy innych rodzajach studiów (czesne + dodatek), a z przewodem nadal nic nie wiem, jak się coś, gdzieś dowiesz to daj znać
studia doktoranckie to tak samo jak przy innych rodzajach studiów (czesne + dodatek), a z przewodem nadal nic nie wiem, jak się coś, gdzieś dowiesz to daj znać
-
- Stażysta
- Zajmuję się: AS
- Kontakt:
Re: Przewód doktorski jak wyliczyć...
hello
Będę miała w/w przypadek znaczy się Wnioskodawcę, jest na doktoranckich i będzie najprawdopodobniej jesienią otwierał przewód...więc jak to traktować jako drugi kierunek, jak wyliczyć...?
Jak ktoś coś będzie wiedziała to proszę o wrzutkę..

Będę miała w/w przypadek znaczy się Wnioskodawcę, jest na doktoranckich i będzie najprawdopodobniej jesienią otwierał przewód...więc jak to traktować jako drugi kierunek, jak wyliczyć...?
Jak ktoś coś będzie wiedziała to proszę o wrzutkę..

-
- Stażysta
- Kontakt:
Re: Przewód doktorski.....................
Student IV roku studia stacjonarne doktoranckie. Otrzymuje dodatek 1.500 zł. w styczniu otwiera przewód doktorski. Co potrzebuje od niego?
1.Zaświadczenie z uczelni.
2. 4. tys. wypłacam po podpisaniu umowy
3. Oświadczenie, że przeznacza na... (ponieważ dodatek nie podlega rozliczeniu)
Czy ktoś ma inny pomysł, ktoś to realizował?

1.Zaświadczenie z uczelni.
2. 4. tys. wypłacam po podpisaniu umowy
3. Oświadczenie, że przeznacza na... (ponieważ dodatek nie podlega rozliczeniu)
Czy ktoś ma inny pomysł, ktoś to realizował?

-
- Praktykant
- Zajmuję się: PCPR
- Kontakt:
Re: Przewód doktorski......................
Ja miałam przypadek otwartego przewodu doktorskiego w 2013 i 2014. Osoba dostarczała mi zaświadczenie do wniosku o aktualnym statusie studenta. Ogółem student miał III faktury "opłata za przeprowadzenie przewodu doktorskiego zgodnie z umową" - III wnioski. Ostatniej III mu nie dofinansowaliśmy ponieważ osoba miała już nadany tytuł doktora "Dokument o nadaniu stopnia doktora". Wszystkie wnioski wysyłałam do opinii do PFRON ponieważ osoba była pracownikiem Realizatora.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Re: Przewód doktorski..........................
Jednak poprzewodzie... dodatek na uiszczenie opłaty za przeprowadzenie przewodu doktorskiego dotyczy osób, które maja wszczęty przewód doktorski a nie są uczestnikami studiów doktoranckich... a mój wnioskodawca jestem studentem III stopnia... 
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Oprócz Przewód doktorski - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
Czesne - a wysokośc wkładu własnego
B1
dofinansowanie modułu I
wystąpienie do PFRON
refundacja AS a ubiegly rok
MII - dodatki
przeciętne wynagrodzenie
dofinansowanie Moduł I- używane
Moduł II Zaświadczenie o zaliczeniu