drugie dziecko staje się pierwszym w czerwcu, czy mogłam to - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 08 wrz 2017, 15:34

Pani miala przyznane świadczenie 500 + na dwóch synów. na starszego - czyli 1sze dziecko - przyznae miala do 17.05.17 r. bo konczył w maju 18 lat
na drugiego syna - młodszego - miała przyznane na cały okres czyli do 30.09.2017 r.
15:22
w listopadzie 2016 r. mąż uzyskał nowe zatrudnienie, doliczyłam dochód za grudzień i od stycznia uchyliłam świadczenie na 1sze dziecko, czyli tego starszego syna. a na drugiego nie uchylałam bo jeszcze do maja był drugim dzieckiem.
ale skoro jeden syn ukonczyl 18 lat w maju 2017 r. więc ten drugi stał się pierwszym w czerwcu 2017 r. a dochód cały czas przekraczał. wiec od czerwca na tego syna tez sie juz nie nalezało.
czy mogłam uchylic na to dziecko tez w styczniu pisząc: ze uchylam od czerwca bo od czerwca bedzie 1szym dzieckiem a dochód przekracza czy powinnam poczekac do czerwca i uchylic w czerwcu dopiero
bo wychodzi na to ze Pani nie powinna tego pobierac. powinno byc uchylone. ja nie zauwazylam. system tez nie zauwazył - TUTAJ PROŚBA DO PANA OD SYGNITY ŻEBY ZWRÓCIĆ NA TO UWAGĘ!!!! SYSTEM NAWET NIE JĘKNĄŁ ŻE WYPŁATA IDZIE NA 1SZE DZIECKO A DOCHÓD JEST ZBYT DUZY!. i 3 miesiace pani pobrała chociaz nie powinna chyba.

PORADŹCIE PROSZĘ.
teraz to już po fakcie, ale na przyszłość, jak coś takiego wyjdzie to żeby wiedziec czy mogę od razu to uchylic w przód???
Iza11
Referent
Od: 13 mar 2017, 10:06
Zajmuję się: SR SW FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x