DWA WNIOSKI O PODJECIE DZIAŁAŃ - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 11 kwie 2017, 16:39

WITAM
OTRZYMAŁAM W JEDNYM OKRESIE ŚWIADCZENIOWYM DWA WNIOSKI O PODJĘCIE DZIAŁAŃ Z RÓŻNYCH OSRODKÓW WOBEC JEDNEGO DŁUŻNIKA. DŁUŻNIK MA DZIECI Z RÓZNYMI KOBIETAMI NA KTÓRE JEST ZOBOWIĄZANY DO PŁACENIA ALIMENTÓW. PO OTRZYMANIU PIERWSZEGO WNIOSKU WEZWAŁAM GO -PRZYSZEDŁ NA WYWIAD. TERAZ OTRZYMAŁA DRUGI WNIOSEK - CZY WEZWAĆ GO PONOWNIE NA WYWIAD , CZY TYLKO DO UZUPEŁNIENIA WYWIADU, CZY POSIŁKOWAĆ SIE TYM WYWIADEM KTÓRY MAM I NIE WZYWAĆ GO PONOWNIE. PROSZE O RADE - NIE MIAŁAM JESZCZE TAKIEJ SYTUACJI.
POZDR.
Nataszka
Praktykant
Od: 02 lut 2016, 15:06
Zajmuję się:

Napisano: 11 kwie 2017, 18:14

Wzywasz
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 12 kwie 2017, 11:36

Ale jeśli decyzja jest wydana za uchylającego, i wystąpią przesłanki do wydania kolejnej to jej nie wydajemy bo to jest jedno postepowanie co do dłużnika a nie co do poszczególnych dzieci (umarzany postepowanie bo decyzja juz wydana - przyznajmniej tak mówił jeden Pan.
Daria77
Referent
Od: 12 kwie 2017, 10:02
Zajmuję się: FA

Napisano: 12 kwie 2017, 12:14

I na podstawie tej jednej decyzji wysyłamy dwa wnioski do dwóch prokuratur ?
Kasia111
Praktykant
Od: 30 mar 2017, 10:26
Zajmuję się: ŚW/FA

Napisano: 12 kwie 2017, 12:49

Problem w tym że dłużnik wyjechał do pracy za granicę . co jeśli nie przyjdzie na wezwanie, mam wszcząć wtedy postępowanie. generalnie wywiad mam przeprowadzony , znam sytuacje jego itd.
Po drugie dłuznik wyrejestr. sie z pup bo podjał pracę . co teraz zobowiazanie do zarejestr sie lub dostarczenie dok potwierdz. fakt zatrudnienia pod grożbą wszczęcia .
Nataszka
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 12 kwie 2017, 14:08

to są dwie odrębne sprawy, robisz pełne postępowania
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 13 kwie 2017, 12:33

Dziękuję za odpow. ale są one sprzeczne A zatem to dwa różne postępowania , czy jedno postępowanie wobec jednego dłużnika ?
Nataszka
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 13 kwie 2017, 13:39

wyobraź sobie następującą sytuacją, bardzo prostą.
Facet ma dwoje dzieci, każde z inna kobietą.
Dwa OWW są, dużo podróżował.
Masz dwa wnioski w tym samym czasie.
Nie stawia się naw wywiad, wysyła ci list, że nie jesteś w jego typie i nie będzie się z tobą spotykał.
Wysyłasz pisma do dwóch różnych komorników o egzekucję.
Jeden przesyła ci informacje, że nie płaci po 50%, drugi, że płaci po 50%.
I co teraz zrobisz?
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 13 kwie 2017, 14:37

OK. Zgadzam się z tobą. W syt.Gdy nie stawia się na wywiad to wszczynam postępowanie i sprawdzam u dwóch komorników czy płaci czy nie. To proste. Jak nie to wydaje decyzje , nawet jak nie płaci tylko na jedno dziecko. Ale mój dłużnik przyszedł na wywiad , więc nie ważne czy płaci czy nie bo wywiad jest. Generalnie w tej sytuacji jak nie przyjdzie na drugi wywiad to dziwnie mi wszczynać postępowanie mając z nim wywiad w teczce. Jednakże zastosuje się do twojej rady i wezwę go ponownie, jak nie przyjdzie to jego problem to będzie oznaczać ze w stosunku do drugiego dziecka uchyla się.
Nataszka
Praktykant
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x