Wniosek o uchylenie decyzji o zatrzymaniu prawa jazdy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 11 kwie 2017, 10:49

Mam taki dylemat. Dłuznik spłacił wszystkie swoje zaległości jednorazowo. Wczesniej nie było wpłat przez dłuższy okres. Od kwietnia uchylam fundusz wierzycielce, bo otrzymałam pismo od komornika, że dłużnik będzie wpłacał za pośrednictwem kancelarii należności dla wierzycielki. Dłuznik miał wcześniej zatrzymane prawo jazdy, teraz powinnam wysłać wniosek do starosty o zwrot prawa jazdy, tylko nw na jaki art się powołać, że nastąpiła utrata statusu dłużnika alimentacyjnego czy powinnam do komornika wystąpic z pytaniem czy dłużnik utracił status dłużnika?
Proszę was o rady...
kruszyna
Referent
Od: 09 lis 2016, 19:18
Zajmuję się: Jestem referentem ds. funduszu alimentacyjnego oraz świadczeń rodzinnych.

Napisano: 11 kwie 2017, 11:04

jeżeli masz pismo od komornika że nastąpiła utrata statusu dłużnika (spłacił zaległości) to napisz wniosek o zwrot PJ

W związku z ustaniem przyczyny warunkującej zatrzymanie prawa jazdy
tj. dłużnik alimentacyjny w dniu 5 października 2016 r. umożliwił przeprowadzenie wywiadu alimentacyjnego oraz złożył oświadczenie majątkowe / dłużnik alimentacyjny zarejestrował się w Urzędzie Pracy w........, jako osoba bezrobotna / poszukująca pracy a także zgodnie z pismem komornika sądowego z dnia ......... 2017 r., (jedynie w przypadku, jeżeli wywiad został przeprowadzony powyżej 2 m-cy) przez okres ostatnich 6 miesięcy wywiązał się w każdym miesiącu ze zobowiązań alimentacyjnych w kwocie nie niższej niż 50% kwoty bieżąco ustalonych alimentów/ nastąpiła utrata statusu dłużnika alimentacyjnego, działając na podstawie art. 5 ust. 6 ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (tekst jednolity Dz. U. z 2017 r., poz. 489 z późn. zm.), wnioskuję o uchylenie decyzji o zatrzymaniu prawa jazdy dłużnikowi alimentacyjnemu
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x