Witam, 2 grudnia otrzymałam wniosek o podjęcie działań wobec dłużnika, wysłałam wezwanie. Dzisiaj otrzymałam kolejny wniosek o podjęcie działań wobec tego samego dłużnika. Ta sama wierzycielka i dwa wnioski , każdy na inne dziecko. Czy mam drugi raz wysłać wezwanie?
zależy od sytuacji.
Mam paru takich panów, którzy mają dzieci z Panią na terenie mojej gminy, gminy ościennej i jeszcze na pomorzu (na wakacjach kiedyś byli). Mam wniosek o podjęcie działań wzywam gościa za każdym razem.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
zgadzam się z Tobą, jeżeli różne sprawy i wnioski przychodzą w rożnym czasie to ja tez wysyłam osobne wezwania, ale w sytuacji o której pisze FA2016, gdzie wysłała wezwanie 2 grudnia i dotyczy to tej samej wierzycielki to bym nie wysyłała, bo tak naprawde te wnioski o podjecie i tak mam w jednej teczce.
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej" Stanisław Lem
Dłużnik jeszcze nie przyszedł bo jeszcze ma czas. Wnioski przyszły identyczne z tej samej miejscowości tylko pierwszy że przyznali FA na jedno dziecko a drugi wniosek ze przyznali Fa na drugie dziecko, nie wiem dlaczego przysłali dwa bo zawsze przysyłali jedno pismo z dwójką dzieci.