natrętny OWW - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 06 gru 2016, 23:45

zdarza mi się parokrotnie że ustalam że dłuznik nie mieszka na moim terenie, informaja policji, pracownika socjalnego więc odpisuje jako niedoszły owd że faceta nie ma, niech komornik ustali adres i skierują wniosek o podjęcie działań do właściwego owd
problem w tym ze niektóre oww zamiast ustalić z komornikiem adres dłużnika, a jak nie ustalą odpuścić, corocznie przesyłają mi wnioski o podjęcie dzialań, bo innego adresu nie mają , komornik powiela adres na zaświadczenie o bezskuteczności
anka35

Napisano: 07 gru 2016, 9:57

skoro komornik powiela poprzedni adres to jest wg mnie jego błąd i gdy oww dostaje takie zaświadczenie to powołuje się na ten adres. Ostatnio tez dostałam pismo z owd że przecież pisali i w 2013 i 2015 że dłużnik jest za granicą wiec nie podejmą działań, ale skąd ja mogę wiedzieć czy on w międzyczasie nie wrócił, skoro kobieta przynosi zaświadczenie od komornika z konkretnym adresem dłużnika, to tam wysyłam.
paulina 124

Napisano: 07 gru 2016, 10:31

To nie jest natręt, tylko organ działający zgodnie z ustawą. Skoro komornik podaje taki adres, to dlaczego zakładać a priori, że to zły adres?! Pogwałceniem prawa byłoby działanie takie, o jakim piszesz.
Julla

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x