Dyskusja - jakbyście przeliczyli dochód w tej sytuacji ?

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
Tomo

Dyskusja - jakbyście przeliczyli dochód w tej sytuacji ?

Post autor: Tomo »

witam

Mam dość nietypowy przypadek do rozważenia, jestem ciekawy jakbyście podeszli do tego tematu.

W zeszłym roku przyznałem stypendium na trzy miesiące (wrzesień, październik, listopad), w tym roku chce przedłużyć na kolejne trzy albo cztery miesiące (grudzień, styczeń, luty).

Wczoraj pojawiła się u mnie wnioskodawczyni, która ma działalność gospodarczą opodatkowaną na zasadach ogólnych, przyniosła zaświadczenie o dochodach z US za rok 2013. Mam wystawić decyzję zmieniającą, i obliczyć wysokość stypendium... i utknąłem.
Myślę żeby potraktować to jako zmianę dochodu już od miesiąca grudnia 2013r.(dochód jest za rok 2013, choć zaświadczenie jest z datą 05.2014r.)

Co sądzicie o tej sytuacji?
xezon

Re: Dyskusja - jakbyście przeliczyli dochód w tej sytuacji ?

Post autor: xezon »

jeżeli bym przyznał stypendium to na pewno nie za miesiac grudzień bo dotacja za ten okres jest już rozliczona, zacznij od stycznia, po co się cofać do tamtego roku.
ODPOWIEDZ