działania srodowiskowe - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 23 lut 2015, 21:14

:?: Witam

]Proszę napiszcie jak u was w ośrodkach jest z działaniami środowiskowymi. Czy jest nacisk. U nas we Wrocławiu wysokość nagród uzależniają od ilości działań środowiskowych. Jest nacisk na prowadzenie działań dla środowiska i z środowiskiem tylko nie ma na to żadnych wygospodarowanych środków finansowych. Mamy organizować pikniki, warsztaty manualne ale zakup materiałów z kieszeni pracownika socjalnego lub organizować zzute , aby klienci mogli dostać np. paczkę świąteczną.
judyta

Napisano: 23 lut 2015, 21:50

A wasz dyrektor wykonuje aktywnie dzialania srodowiskowe zebyscie godnie zarabiali? Daje wam z wlasnej kieszeni czy robi zrzutke!? W ramach warsztatow manualnych zrobcie za darmo kurs kreatywnej masturbacji!
Bartek

Napisano: 23 lut 2015, 23:06

Ktoś sobie kpi z ośrodków pomocy. Wrzucają wszystko co nikt nie zrobi. A kultura to czym się zajmuje?
Zastępowaliśmy już urzędy pracy (szkolenia dla bezrobotnych w ramach projektów)
Byliśmy magazynierami i wydawcami towarów.
Stypendia i inne rzeczy wrzucane są do ośrodka chociaż nie jest to praca socjalna.
Kto wszystkim się zajmuje nic nie zrobi dobrze.
Mam dość tej pracy. To nie jest praca z człowiekiem, rodziną to staje się więcej pokazówką nie pomocą dla rodzin. Czy ten ogrom świadczeń pod różnymi nazwami pomaga? Czy nie lepiej jedno większe świadczenie, mniej papierów, przepisów a pomoc konkretna?
Gość

Napisano: 25 lut 2015, 15:41

Dziwnie ten Wrocław pracuje. Pikniki dla klientów. W ramach jakiego to działania? Może z dotacji UE, w takim razie należy zakupy też zrobić z tych środków. Tak jest u nas. Z własnej kieszeni to ja mogę wesprzeć innych pracowników socjalnych, lub ich rodziny (mowa tu o poszkodowanych prac. socjalnych). Na inne inwestycje po prostu kasy nie ma. Może Wrocław lepiej zarabia i dlatego ten pomysł ze strony kierownictwa?
zisis1

Napisano: 25 lut 2015, 15:58

To mi przypomina dzialania supermarketow, np. w niektorych kasjerki zmuszane są do sprzedawania towaru ulożonego wokół kas, a jesli sprzedaz jest zbyt niska, to muszą same kupować.
Aszka1

Napisano: 25 lut 2015, 17:53

Najlepiej zróbcie wreszcie działania środowiskowe dla siebie .
Jeśli tak dalej będzie to zamiast emerytury Wasze środowisko będzie przechodzić na renty.
Działania niektórych zwierzchników pozostawiają skutki zdrowotne.
W tym naszym kraju zamiast lepiej jest coraz gorzej - dla pracujących.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x