ale gdzie to mogę spr na 100%, bo znalazłam na str że: Do uzyskania II stopnia specjalizacji pracownik socjalny powinien:
a. posiadać I stopień specjalizacji lub ukończone studia magisterskie na kierunkach: pedagogika, politologia, psychologia, socjologia lub nauki o rodzinie,
b. posiadać co najmniej pięcioletni staż pracy w jednostkach organizacyjnych pomocy społecznej lub w podmiotach i instytucjach - jednostkach organizacyjnych właściwych w sprawach zatrudnienia i przeciwdziałania bezrobociu, szpitalach, placówkach opiekuńczo - wychowawczych, zakładach karnych,
Zgodnie z ustawą prawo o szkolnictwie wyższym "studia wyższe to studia pierwszego stopnia, studia drugiego stopnia lub jednolite studia magisterskie, prowadzone przez uczelnię uprawnioną do ich prowadzenia"
Więc jeśli posiadasz licencjat z jednego z wymienionych w rozporządzeniu kierunków, masz prawo do wykonywania zawodu pracownika socjalnego i 5 lat stazu pracy w zawodzie pracownika to nie obowiązuje cię posiadanie specjalizacji I stopnia aby po zakończonym szkoleniu i zdanym egzaminie specjalizacyjnym uzyskac II stopien.
Witam ja mam ukończone studium pr. socjalnych i studia magisterskie na kierunku pedagogika kierunek doradztwo zawodowe z elementami resocjalizacji i czy to mnie uprawnia do wskoczenia na 2 stopień specjalizacji i czy mogę byc specjalista pracy socjalnej?
specjalista pracy socjalnej , ukonczone studia wyzsze na wybranych kierunkach i nie lub specjalizacja I stopnie(egzamina zdany przed komisja). patrz tabela wynagrodzeń pracowników samorządowych