Dziecko urodzone w październiku - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 15 lut 2019, 8:32

Dzień dobry. W październiku urodzę dziecko (spełniam kryteria), czy mogę wtedy złożyć wniosek o 500 plus i otrzymam świadczenia za miesiące październik grudzień już w tym roku?
makanu11
Praktykant
Od: 12 lut 2019, 16:34
Zajmuję się: niczym kontetnym

Napisano: 15 lut 2019, 8:50

Do października jeszcze bardzo daleko, mamy połowę lutego a tu już pytanie czy dostanie się pieniądze, z całym szacunkiem, ale to lekka przesada :shock:
nowa11
Starszy referent
Od: 10 mar 2017, 13:11
Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE

Napisano: 15 lut 2019, 9:04

Bo? Ja pytałam o zasady przyznawania świadczenia wychowawczego na dziecko urodzone w tym roku, nie o twoje opinie na ten temat, może gdybyś była w mojej sytuacji, wiedzialabys dlaczego pytam, mogłabyś wyrażać swoje opinie. Nie znasz mnie, więc jak nie wiesz o co chodzi to się po prostu nie odzywaj
makanu11
Praktykant
Od: 12 lut 2019, 16:34
Zajmuję się: niczym kontetnym

Napisano: 15 lut 2019, 9:33

Wniosek możesz złożyć dopiero po urodzeniu dziecka (najlepiej jeszcze w tym samym miesiącu), a zatem powiedzmy że w październiku złożysz dobrze wypełniony wniosek z wymaganymi dokumentami. Jest to początek okresu świadczeniowego więc termin na wydanie decyzji i wypłatę 500+ jest wtedy do końca grudnia ale wszystko musi być dobrze złożone
niki0
Referent
Od: 09 sie 2016, 9:03
Zajmuję się: ŚW/FA

Napisano: 15 lut 2019, 13:40

makanu11 pisze:Bo? Ja pytałam o zasady przyznawania świadczenia wychowawczego na dziecko urodzone w tym roku, nie o twoje opinie na ten temat, może gdybyś była w mojej sytuacji, wiedzialabys dlaczego pytam, mogłabyś wyrażać swoje opinie. Nie znasz mnie, więc jak nie wiesz o co chodzi to się po prostu nie odzywaj
Nie rozumiem, czemu naskakujesz na osobę która Ci odpowiedziała. Prawda jest taka, że już w mediach trąbią o zmianach do 500+. dzisiaj ktoś moze Tobie powiedzieć jak jest dzisiaj. Często my pracownicy mamy tak,ze jak mówimy jak to wygląda, to za poł roku przychodzi klient i nas opieprza,ze to co powiedzielismy jest nieaktualne, a nie bierze pod uwagę tego,ze nieaktualne jest dlatego,ze w międzyczasie zmieniły sie przepisy, które wogole nie są zależne ani od nas-pracowników, ani od was -klientów.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2019, 13:41

Jesli byś chciała wiedzieć jak to wygląda na dzień dzisiejszy, jakie są przepisy, to z pewnoscią uzyskasz odpowiedź.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 18 lut 2019, 15:04

Skąd wiesz że urodzisz w październiku a nie we wrześniu? Życzę Ci żebyś szczęśliwie donosila zdrowe dziecko i wtedy zapraszam po informacje o terminie wypłaty
plum200
Praktykant
Od: 14 wrz 2018, 14:26
Zajmuję się: SR FA SW PDS

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x