Proszę was o pomoc.
Wpłynął mi dziś elektroniczny wniosek o KDR, pełnoletnia osoba ucząca się złożyła sama na siebie. Po weryfikacji okazało się, że ani tej osoby, ani rodziny nie ma w systemie. Co powinienem w tej sytuacji zrobić? Wydać decyzję odmowną?
Dziecko złożyło wniosek na siebie - brak rodziny w systemie
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Św, FA, Sr
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Re: Dziecko złożyło wniosek na siebie - brak rodziny w systemie
nie wiem, czy nie zaczęłabym od wezwania o uzupełnienie:
w pierwszej części taki standard, żeby wpisać resztę rodziny, zkdr-03 - dzieciom się należy, jak jest trójka spełniająca warunki itd. (tak jakby ktoś zapomniał wypełnić całego, pierwszorazowego wniosku)
w drugiej części, że jeżeli były przyznane karty, to proszę o podanie danych rodziców, numerów kart, etc.
wysyłałam takie wezwania i udawało się to potem złożyć do kupy
w pierwszej części taki standard, żeby wpisać resztę rodziny, zkdr-03 - dzieciom się należy, jak jest trójka spełniająca warunki itd. (tak jakby ktoś zapomniał wypełnić całego, pierwszorazowego wniosku)
w drugiej części, że jeżeli były przyznane karty, to proszę o podanie danych rodziców, numerów kart, etc.
wysyłałam takie wezwania i udawało się to potem złożyć do kupy

Oprócz Dziecko złożyło wniosek na siebie - brak rodziny w systemie - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
wniosek o przedłużenie, a zmiana miejsca zamieszkania
Dziecko urodzone za granicą
Przekazanie wniosku z innej gminy
Wniosek o KDR dla osoby która była posiadaczem a brak trójki dzieci spełniających wymagania
Potwierdzenie zgodności z oryginałem
opłata skarbowa - decyzja kdr
Czy przysługują karty
Odmowa karty
KDR w pieczy zastępczej
Potwierdzenie odbiór KDR
wypełnienie wniosku
Nie zamówiona plastikowa KDR
karta dla córki która sie uczy
Czy ktoś pisał decyzję o utracie uprawnień do korzystania z KDR
Utrata prawa do KDR dla małżonka rodzica
Co robić?!