dzien wolny za 3 maja
dzien wolny za 3 maja
3 maj to sobota i trzeba wyznaczyc dzień wolny u mnie w MOPS bedziemy mięć wolne 5,6, lub 7 zależy kiedy pracownik sobie odbierze. Moje pytanie brzmi czy trzeba miec jakiś specjalny wniosek na ten dzien czy jak to sie odbywa. Dodam że jestem na zastępstwie za koleżanke bo złamała nogę - a przy okazji wypadki do pracy nadal 100% czy jakas zmiana?
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: dzien wolny za 3 maja
Jeżeli chodzi o wypadki w drodze do/z pracy to 100%, z tym, że pierwsze 33 dni płacone ze środków pracodawcy, a następnie z ZUS - z ubezpieczenia chorobowego.
Jeżeli byłby to wypadek w pracy, to płatne również 100%, ale od pierwszego dnia ze środków ZUS - z ubezpieczenia wypadkowego.
Jeżeli byłby to wypadek w pracy, to płatne również 100%, ale od pierwszego dnia ze środków ZUS - z ubezpieczenia wypadkowego.
ania
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
U nas jest wyznaczony jeden dzień dla wszystkich. O wnioskach jeszcze nic nie wiem
ania
a czy można za 3 maja zrobić dzień wcześniej 2 maja? czy musi być dzień po ... ?
Nie musi być dzień po. Ważne żeby był w tym samym okresie rozliczeniowym.
U nas w jednostce kadrowa powiedziała, że nie można wykorzystać wolne za 3 maja w piątek 2 maja tylko po tym dniu do końca miesiąca... Jest na to jakieś rozporządzenie skoro w innych ops'ach jest inaczej?
a co zrobi jak jakieś świętu wypadnie np w ostatnim dniu miesiąca?? podała chociaż jakąś podstawę dlaczego tak uważa?
Oprócz dzien wolny za 3 maja - Kadry przeczytaj również:
godziny pracy
darmowe albo nie drogie szkolenia?
jaki okres wypowiedzenia
umowa na zastępstwo
wynagrodzenie
okres rozliczeniowy
upow. do przetwarzania danych
urlop wypocz.
składki zdrowotne
dodatek specjalny księgowa pokl
umowa zlecenie pomocy