próbowaliśmy się zarejestrować na e doręczenia ale trzeba wskazać że jest się jednostką samorządu terytorialnego a GOPS jest przecież jednostką organizacjyjną samorządu teryt, a to różnica
Tabela mówi jasno kto i od kiedy musi stosować Krajowy System Doręczeń Elektronicznych.
Odnoszę się do ostatniej pozycji w zakresie 10 grudnia 2023 dotyczącej JST.
OPS-y to nie są JST (https://www.gov.pl/web/mswia/baza-jst) ani nie są związkami.
Także nie są samorządowymi zakładami budżetowymi.
Co oznacza, że wchodzą w zakres "Inne podmioty publiczne" (art. 155 ust. 9 ustawy) - Od 01.01.2025 r.
Witam Państwa, chciałbym się dowiedzieć jak wygląda założenie skrzynki do e-doręczeń w przypadku jednostki podległej gminie, w moim wypadku jest to MGOPS, z tego co się dowiedziałem od Pani Sekretarz, Burmistrz ma przekazać zarządzenia mojemu Kierownikowi do "wyznaczenia administratora skrzynki doręczeń" oraz "udzielenie pełnomocnictwa do złożenia wniosku o utworzenie adresu do doręczeń elektronicznych powiązanego z publiczną usługą rejestrowanego doręczenia elektronicznego", jako że to ja będę zakładał tą skrzynkę przez swój profil zaufany, to mam zaznaczyć opcje "jako reprezentant czy jako pełnomocnik"? I dołączyć podpisane elektronicznie przez Burmistrza wymienione zarządzenia? Czy to Pani Kierownik na podstawie tych zarządzeń udziela mi swojego pełnomocnictwa do założenia tej skrzynki i wówczas dołączam podpisane elektronicznie przez mojego Kierownika to czy wtedy należy zaznaczyć opcję "jako reprezentant"?