Elmer pisze:naitsyrk85 zauważ, że "osobiste" dałem w cudzysłowie. Przecież nikt nie będzie składał wniosku na osobiste konto pracownika. U mnie oprócz firmowego konta Ośrodka, kierownik ma "osobiste" konto właśnie jako kierownik do celów służbowych.
Wiadomo, że każdy może założyć konto, ale do naszych celów to ma być konto Ośrodka
Tak ale nie do końca rozumiesz o co mi chodzi, każde konto osobiste, może być wpięte do danej organizacji, czyli do ogólnego konta np OPS i można przydzielić określony zakres uprawnień.
Dlatego u nas w OPS konto utworzyły sobie dziewczyny w sekretariacie, i z konta ops można wysłać zaproszenie dla takich osób o przypisanie ich do obsługi ogólnego konta OPS co ułatwia zarządzanie kontem np sprawdzanie skrzynki odbiorczej itp
Znalazłem własnie prezentacje, która wyjasni Wam o czym mówie
https://www.lodzkie.eu/data/other/09_dod ... izacji.pdf
Czyli organizacja dalej zostaje jedna głowna np Wasz OPS, jednak dostep do danych w ej organizacji może mieć wielu pracowników ze swoich prywatnych kont, zakres uprawnień zależy od konfiguracji konsoli DRACO.
Zresztą ta sama konsola umożliwia sparowanie konta organizacji z aplikacjami dziedzinowymi SR i pomost