E PUAP - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 09 mar 2016, 20:47

naitsyrk85 zauważ, że "osobiste" dałem w cudzysłowie. Przecież nikt nie będzie składał wniosku na osobiste konto pracownika. U mnie oprócz firmowego konta Ośrodka, kierownik ma "osobiste" konto właśnie jako kierownik do celów służbowych.
Wiadomo, że każdy może założyć konto, ale do naszych celów to ma być konto Ośrodka
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 09 mar 2016, 22:01

Elmer pisze:naitsyrk85 zauważ, że "osobiste" dałem w cudzysłowie. Przecież nikt nie będzie składał wniosku na osobiste konto pracownika. U mnie oprócz firmowego konta Ośrodka, kierownik ma "osobiste" konto właśnie jako kierownik do celów służbowych.
Wiadomo, że każdy może założyć konto, ale do naszych celów to ma być konto Ośrodka
Tak ale nie do końca rozumiesz o co mi chodzi, każde konto osobiste, może być wpięte do danej organizacji, czyli do ogólnego konta np OPS i można przydzielić określony zakres uprawnień.
Dlatego u nas w OPS konto utworzyły sobie dziewczyny w sekretariacie, i z konta ops można wysłać zaproszenie dla takich osób o przypisanie ich do obsługi ogólnego konta OPS co ułatwia zarządzanie kontem np sprawdzanie skrzynki odbiorczej itp

Znalazłem własnie prezentacje, która wyjasni Wam o czym mówie
https://www.lodzkie.eu/data/other/09_dod ... izacji.pdf

Czyli organizacja dalej zostaje jedna głowna np Wasz OPS, jednak dostep do danych w ej organizacji może mieć wielu pracowników ze swoich prywatnych kont, zakres uprawnień zależy od konfiguracji konsoli DRACO.
Zresztą ta sama konsola umożliwia sparowanie konta organizacji z aplikacjami dziedzinowymi SR i pomost
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 10 mar 2016, 9:17

U nas jest coś takiego, MOPS ma profil jako organizacja a kilkanaście osób ma do tego profilu przypięte osobiste profile zaufane. Po zalogowaniu się na swój profil mogę wybrać czy chcę działać jako osoba prywatna czy jako MOPS.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 10 mar 2016, 10:40

Tom. pisze:U nas jest coś takiego, MOPS ma profil jako organizacja a kilkanaście osób ma do tego profilu przypięte osobiste profile zaufane. Po zalogowaniu się na swój profil mogę wybrać czy chcę działać jako osoba prywatna czy jako MOPS.
Dokładnie o tym piszę
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 10 mar 2016, 13:50

Przy okazji zapytam. Czy żeby obsługiwać wnioski elektroniczne w systemie dziedzinowym trzeba mieć profil zaufany? Pytanie stąd, że ponoc mieliśmy, co prawda na pomoscie, wniosek o pomoc społeczną zlozony elektronicznie i przy próbie wysłania elektronicznego pisma w sprawie pomost zażądał podpisu profilem zaufanym. I jest teraz przerażenie czy do 500+ i wniosków z empatii wszyscy muszą mieć profile zaufane, żeby obrabiac.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 13 mar 2016, 12:39

Ciekawe pytanie Tom.
Ktoś się z tym również spotkał?
Suwap

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x