naitsyrk85 zauważ, że "osobiste" dałem w cudzysłowie. Przecież nikt nie będzie składał wniosku na osobiste konto pracownika. U mnie oprócz firmowego konta Ośrodka, kierownik ma "osobiste" konto właśnie jako kierownik do celów służbowych.
Wiadomo, że każdy może założyć konto, ale do naszych celów to ma być konto Ośrodka
E PUAP
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: E PUAP
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Tak ale nie do końca rozumiesz o co mi chodzi, każde konto osobiste, może być wpięte do danej organizacji, czyli do ogólnego konta np OPS i można przydzielić określony zakres uprawnień.Elmer pisze:naitsyrk85 zauważ, że "osobiste" dałem w cudzysłowie. Przecież nikt nie będzie składał wniosku na osobiste konto pracownika. U mnie oprócz firmowego konta Ośrodka, kierownik ma "osobiste" konto właśnie jako kierownik do celów służbowych.
Wiadomo, że każdy może założyć konto, ale do naszych celów to ma być konto Ośrodka
Dlatego u nas w OPS konto utworzyły sobie dziewczyny w sekretariacie, i z konta ops można wysłać zaproszenie dla takich osób o przypisanie ich do obsługi ogólnego konta OPS co ułatwia zarządzanie kontem np sprawdzanie skrzynki odbiorczej itp
Znalazłem własnie prezentacje, która wyjasni Wam o czym mówie
https://www.lodzkie.eu/data/other/09_dod ... izacji.pdf
Czyli organizacja dalej zostaje jedna głowna np Wasz OPS, jednak dostep do danych w ej organizacji może mieć wielu pracowników ze swoich prywatnych kont, zakres uprawnień zależy od konfiguracji konsoli DRACO.
Zresztą ta sama konsola umożliwia sparowanie konta organizacji z aplikacjami dziedzinowymi SR i pomost
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
U nas jest coś takiego, MOPS ma profil jako organizacja a kilkanaście osób ma do tego profilu przypięte osobiste profile zaufane. Po zalogowaniu się na swój profil mogę wybrać czy chcę działać jako osoba prywatna czy jako MOPS.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Dokładnie o tym piszęTom. pisze:U nas jest coś takiego, MOPS ma profil jako organizacja a kilkanaście osób ma do tego profilu przypięte osobiste profile zaufane. Po zalogowaniu się na swój profil mogę wybrać czy chcę działać jako osoba prywatna czy jako MOPS.
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
Przy okazji zapytam. Czy żeby obsługiwać wnioski elektroniczne w systemie dziedzinowym trzeba mieć profil zaufany? Pytanie stąd, że ponoc mieliśmy, co prawda na pomoscie, wniosek o pomoc społeczną zlozony elektronicznie i przy próbie wysłania elektronicznego pisma w sprawie pomost zażądał podpisu profilem zaufanym. I jest teraz przerażenie czy do 500+ i wniosków z empatii wszyscy muszą mieć profile zaufane, żeby obrabiac.
Oprócz E PUAP - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
potrzebne dokumenty
czy wydacć 2 decyzje 500+
klauzula???
czy się należy?
wydanie decyzji
samotni
wyliczenie dochodu
czy sie należy
prośba o wyliczenie dochodu
jaki numer oznaczenia decyzji???
stypendium ze środków unijnych a 500+