Zgodnie z art. 23 ust. 6 świadczenia pobrane przez wierzycielkę nadal są w trybie przepisów o postępowaniu egzekucyjnym w administracji. I mam taką osobę której tytuły poszły to us i zostały umorzone choć nie jest ona dłużnikiem alimentacyjnym. dzwoniłam do US a oni obstają przy swoim. Czyli co ja mam już nie robić tytułów wykonawczych dla wierzycielki? Coś jakoś to mi nie pasuje.
nie robisz już tytułów obojętnie czy to dłużnik alimentacyjny czy dłużnik nienależnie pobranych -wierzyciel. Jak decyzja o NP się uprawomocni wysyłasz do komornika + wniosek o przyłączenie do egzekucji i tyle.
A jeżeli wierzycielka która miała nienależnie pobrane świadczenia miała rozłożone na 6 rat to jak upłynie okres ostatniej raty to wtedy do komornika? tylko powiedźcie mi w takim razie po co jest art. 23 ust. 6 mówiący: nienależnie pobrane świadczenia wraz z odsetkami podlegają egzekucji w trybie przepisów o postępowaniu egzekucyjnym w administracji? Przecież tutaj nic się nie zmieniło
no właśnie Elmer i Ann54 tak właśnie myślałam tylko kurcze ten komornik skarbowy fajny gość i nie chciałabym składać tej skargi...... no ale co innego mogę zrobić.