ELMER i inni tytuł wykonawczy w sprawie wierzycielki - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 17 gru 2015, 11:08

Zgodnie z art. 23 ust. 6 świadczenia pobrane przez wierzycielkę nadal są w trybie przepisów o postępowaniu egzekucyjnym w administracji. I mam taką osobę której tytuły poszły to us i zostały umorzone choć nie jest ona dłużnikiem alimentacyjnym. dzwoniłam do US a oni obstają przy swoim. Czyli co ja mam już nie robić tytułów wykonawczych dla wierzycielki? Coś jakoś to mi nie pasuje.
Gość

Napisano: 17 gru 2015, 11:15

nie robisz już tytułów obojętnie czy to dłużnik alimentacyjny czy dłużnik nienależnie pobranych -wierzyciel. Jak decyzja o NP się uprawomocni wysyłasz do komornika + wniosek o przyłączenie do egzekucji i tyle.
gosia76

Napisano: 17 gru 2015, 11:29

Przecież art. 23 ust. 6 dalej funkcjonuje!
ANN54

Napisano: 17 gru 2015, 11:34

składasz skargę i pijesz kawę
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 17 gru 2015, 11:36

A jeżeli wierzycielka która miała nienależnie pobrane świadczenia miała rozłożone na 6 rat to jak upłynie okres ostatniej raty to wtedy do komornika? tylko powiedźcie mi w takim razie po co jest art. 23 ust. 6 mówiący: nienależnie pobrane świadczenia wraz z odsetkami podlegają egzekucji w trybie przepisów o postępowaniu egzekucyjnym w administracji? Przecież tutaj nic się nie zmieniło
Gość

Napisano: 17 gru 2015, 11:40

no właśnie Elmer i Ann54 tak właśnie myślałam tylko kurcze ten komornik skarbowy fajny gość i nie chciałabym składać tej skargi...... no ale co innego mogę zrobić.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x