Jestem sama w małym osrodku Własnie skonczylam decyzje ze św rodz na nowy okres zas. i decyzje z dodatkow mieszkaniowych Biore się za wszczęcia i przyłacza z funduszu alimentacyjnego Blagam powiedzcie Kiedy mam robić wszczęcie a kiedy przyłącze ?
A ja mysle /może się mylę / że wszystkim tym dluznikom dla ktorych dzieci wypłacam św z funduszu do dzisiaj i ktorzy nie splacaja lub malo splacają robię przyłącza a nowym zrobię wszczęcia ...ja juz nic nie wiem Jestem sama jak palec i nie ważne ilu mam podopiecznych Jestem z wszystkim sama ...heheh żal mi siebie..
Jejku a może ja bzdury pisze ? nie byłam na szkoleniu, chorowalam 2 tyg. Wszystko na mojej głowie nie mam siez kim skonsultować Dzwonie do kolezanki z innej gminy ale ona mowi cos tam , forum pisze jeszcze inaczej Prosze poratujcie mnie Nie zrobiłam żadnbego przylącza Nie mam wielu dłużników ok 22 ale jestem sama,,,,,wiem ze marudze narzekam ,, Przerasta mnie to wszystko mam fajnego kierownika ale nigdy w niczym mi nie pomogł a jeszcze ten rejestr Boże chcialabym mieć 60 lat i emeryture
Znam art.27 ale nie rozumiem ...czy np dłuznik ktorego dziecku od 5 lat nie wypłacam świadczeń ,który nie spłacił o ktorego pytam co roku komornika Znaczy że przyłączenie bo komornik prowadzi postępowanie ?
wnoszę
o przyłączenie się do postępowania egzekucyjnego (w przypadku prowadzenia egzekucji alimentacyjnej) lub o wszczęcie postępowania egzekucyjnego (w przypadku nieprowadzenia już egzekucji alimentacyjnej) przeciwko dłużnikowi:
Pumpelnik poczekaj, chwila. Wyluzuj, inaczej sprzedam Ci dwa liście na odstresowanie.
2 tygodnie chorowałaś czy 2 miesiące, bo te zmiany nie narobiły się w ciągu 2 tygodni, więc wyluzuj poślady, bo i tak jesteś w czarnej d...
Masz tylko 22 dłużników łącznie ze starymi, którzy wiszą Ci jakąś kasę ale nie wypłacasz już wierzycielce FA? To się ciesz.
Tam, gdzie KS prowadził postępowanie i nie masz wiedzy o tym, że jest zawieszone czy umorzone, robisz przyłączenia. Czyli na moje oko - masz same przyłączenia.
Dzieki serdecznościowe Być może użalam sie nad soba ale jak się samemu decyzudje uwierzcie traci sie wiarę , przytakich zmianach że sie dobre decyzje podejmuje Dzieki Pieknych Świąt Dobrego a nawet Lepszego roku 2016
E tam, każdy z nas sam decyduje a przynajmniej większość, mój kierownik ledwo jarzy, że jakieś zmiany weszły i co to za wnioski. Dlatego nikt nie ma pewności, że dobrze robi. Ja sobie nie dam ręki uciąć za dotychczasową robotę, ale jak mi kontrola coś zarzuci, to przynajmniej będę miała jakieś odniesienie.
Na pewno się nie spinam, praca to tylko praca, nie warto oddawać za nią życia ani marnować zdrowia dla jakichś wniosków, które komornicy i tak mają głęboko w poważaniu.