Witam mam pytanko, czy wydawaliście już decyzję na ZDO dla osób, które mają przyznaną składkę zdrowotną. Bo zastanawiam się nad tym czy mogę odprowadzić składkę zdrowotna w wysokości jak podał ZUS, czyli 26,52 zł ( liczone od kwoty 294,70 zł ), ale w decyzji mam napisane , że przyznaję od 1 lipca do 14 maja i za maj wysokość zasiłku wynosi 242,70 i od 15 maja do bezterminowo i że za maj wysokość zasiłku wynosi 277,30 , czy jednak powinnam odprowadzić składkę w wysokości 24,96 zł. Napiszcie proszę ja wy robicie. Pozdrawiam )
poprawka - ja w ogole nie licze..generalnie dla nas zawsze podstawa do zdrowotnego jest maksymalna kwota swiadczenia (ta przyslugujaca na podstawie ustawy), a jak bedzie z majem to moja ksiegowa jeszcze "mysli";-) jak dla mnie - jesli sam szacowny pan zus napisal,zeby oplacic ja od 294,70 - to mi pasuje, zawsze troche mniej;-) (choc wiecej niz u Elmera) ale nasz pan zenek z zusu moze komunikatu szefa nie czytal i moze bedzie chcial jednak od 520 a moja ksiegowa to bardzo ulegla kobitka (nie umie rzucac kamieniami;-);-)