karta dużej rodziny - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 13 cze 2014, 11:42

Otrzymałem ustne polecenie zajęcia się KDR. A ja nie wiem jak to ugryźć. Wójt chce wprowadzić też jakieś ulgi w gminie. Mam zrobić program i wszystko co potrzebne do wprowadzenia tej karty. Sesję mamy za tydzień. Mam pytanie co po czym, bo nic nie wiem. Czy musimy podejmować uchwałę na realizację tej ogólnokrajowej KDR, czy możemy to tej karty teraz dołączyć swoje ulgi. Podpowiedzcie coś, i jakbyście mogli coś wrzucić np. wzór uchwały i czegoś tam jeszcze będę bardzo wdzięczny.
olik

Napisano: 13 cze 2014, 11:45

jaki znów program będziesz robić?
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 13 cze 2014, 11:47

program to chyba odgórny bedzie lepiej powiedzcie jak wyliczyc ile rodzin mogłoby skorzystac z tej karty
Gość

Napisano: 13 cze 2014, 11:50

Mówię o programie, bo nasi chcą się podpiąć pod tę ogólnokrajową kartę i dołożyć jakieś swoje ulgi na terenie naszej gminy i nie wiem jak to w tej chwili można połączyć. Ale tu trzeba by było chyba jakiś program, regulamin i uchwałę. A czy do realizacji tylko karty ogólnokrajowej trzeba podejmować uchwałę.
olik

Napisano: 13 cze 2014, 11:54

u nas nasza karta przyjeta byla uchwala a teraz ogolnopolska przekazal nam wojt na podstawie upowaznienia jest to zadanie zlecone wiec uchwaly juz nie trzeba tak twierdzi moj kierownik

i beda u nas funkcjonowaly dwie karty
gopsosk

Napisano: 13 cze 2014, 11:57

Gość pisze:program to chyba odgórny bedzie lepiej powiedzcie jak wyliczyc ile rodzin mogłoby skorzystac z tej karty
Ja sprawdzałam w każdym wniosku w składzie rodziny. Nie jest to do końca wiarygodne, bo nie wszyscy biorą rodzinne, ale prawdopodobne, bo zazwyczaj bogaci dużo dzieci nie mają.
reenka

Napisano: 13 cze 2014, 12:00

gopsosk pisze:u nas nasza karta przyjeta byla uchwala a teraz ogolnopolska przekazal nam wojt na podstawie upowaznienia jest to zadanie zlecone wiec uchwaly juz nie trzeba tak twierdzi moj kierownik

i beda u nas funkcjonowaly dwie karty
A jak u nas nie było takiej karty i teraz chcą jakieś ulgi wprowadzić to co musimy też mieć drugą kartę, czy możemy podpiąć się pod ogólnokrajową.
ttt

Napisano: 13 cze 2014, 12:22

ttt pisze:A jak u nas nie było takiej karty i teraz chcą jakieś ulgi wprowadzić to co musimy też mieć drugą kartę, czy możemy podpiąć się pod ogólnokrajową.
musicie mieć swoją, chyba że "wasze" instytucje podpiszą umowy
madzia11

Napisano: 13 cze 2014, 13:02

tak do końca to nie obczajam tej KDR, a szczególnie czegoś takiego, np. rodzina z trojgiem dzieci, mają wydane karty i idą do muzeum i tam mają co ? zniżkę czy wstęp za darmo ? i czy taka instytucja odzyskuje w jakiś sposób kwotę ulgi udzielonej tej rodzinie ?
Jaki "biznes" ma instytucja podpisując umowę na realizację KDR ?
...?

Napisano: 13 cze 2014, 13:27

moim zdaniem żadnego wręcz przeciwnie dla tych instytucji to raczej strata więc ktoś im musi to refundować
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x