mam dwa przypadki, w których decyzja o uznaniu dłużnika za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych została zwrócona:
1. z adnotacją, że adresat wyprowadził się, zawiadomienie o wszczęciu postępowania 2 krotnie awizowane
2 z adnotacją, że pod wskazanym adresem jest nieznany, zawiadomienie o wszczęciu postępowania 2 krotnie awizowane
co w takim przypadku mam zrobić?
Elmer pomóź proszę :)
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Elmer pomóź proszę :)
miałam podobny przypadek. wtedy pisałam pismo na policję w celu ustalenia miejsca zamieszkania bądź przebywania dłużnika
dostałam wniosek o podjecie działań, z którego ewidentnie wynika, że dłuznik przebywa w zakładzie karnym (inf. na zasw. komornika). Co robicie w takim przypadku, najchetniej bym odesłała taki wniosek
Napisz do CSW gdzie przebywa i do kiedy, do oww napisz że dłużnik przebywa w ZK, załącz pismo z CSW. W związku z powyzszym tut organ nie ma mozliowści przeprowadzenia działań wobec dłużnika wynikajacych z ustawy.
Poinformuj ładnie OWW że nie jesteś organem właściwym dla ww. dłużnika alimentacyjnego który obecnie przebywa w Zakładzie Karnym. Działania wobec dłużników alimentacyjnych określone w rozdziale 2 ustawy należą do kompetencji organu właściwego dłużnika. Organ właściwy dłużnika to, zgodnie z art. 2 pkt 9 ustawy, wójt, burmistrz lub prezydent miasta właściwy ze względu na miejsce zamieszkania dłużnika alimentacyjnego. Zatem nie prowadzi się działań wobec dłużników alimentacyjnych przebywających np. w zakładach karnych, aresztach śledczych bo to zwyczajnie nie jest miejscem zamieszkania.legalna 01 pisze:dostałam wniosek o podjecie działań, z którego ewidentnie wynika, że dłuznik przebywa w zakładzie karnym (inf. na zasw. komornika). Co robicie w takim przypadku, najchetniej bym odesłała taki wniosek
Oprócz Elmer pomóź proszę :) - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
czy traktujemy to jako dochód UZYSKANY?? pilne!!
brak 2 m-cy
Informacja do TW
umorzenie postępowania przez komornika - art.824 § 1 pkt 1
zwrot prawo jazdy
dłużnik wpłacił
UP i TW a dłuznik w wiezieniu
Proszę wytłumaczcie mi to
Proszę o pomoc
decyzja umarzająca
mała sonda
Może głupie pytanie
napisałam do oww