Elmer - pomóż proszę - zwrot prawa jazdy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 3 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 19 sty 2017, 14:30

organie właściwym dłużnika - oznacza to wójta, burmistrza lub prezydenta miasta właściwego ze względu na miejsce zamieszkania dłużnika alimentacyjnego;

To, że zgodnie z KPA występujesz do Starosty (co zresztą dałem do zrozumienia) czyni cię OWD. Jesteś tylko organem właściwym do wystąpienia do Starosty. Nos mi nie rośnie, tylko ty nie potrafisz wyciągać wniosków
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 19 sty 2017, 14:41

Jak tak dłużej będziesz kłamał to nosa nie udźwigniesz.
Nie wprowadzaj ludzi w błąd alkoholizujący się bez umiaru kłamczuchu mięsożerny.

Napisano: 02 lut 2017, 12:58

Elmer, ale na jakiej podstawie z wnioskiem o zwrot prawa jazdy występuje Organ, który nie jest już OWD, tylko dlatego, że był nim w chwili wnioskowania do starosty o odebranie prawa jazdy? Mam w tym momencie tą sama sytuację, dłużnik przeprowadził nam się na drugi koniec Polski, ustawa mówi wyraźnie, że uchylenie decyzji o zatrzymaniu prawa jazdy następuje na wniosek organu właściwego dłużnika. Nie ma mowy w ustawie, że z wnioskiem o zwrot prawa jazdy występuje organ, który wnioskował o jego zabranie...
Lucylla
Stażysta
Od: 30 kwie 2015, 8:28
Zajmuję się:

Napisano: 02 lut 2017, 13:15

Jak może oddać inny organ dokument prawa jazdy, skoro go nie zabrał? Starosta żaden nie weźmie pod uwagę takiego wniosku.
Na nasz wniosek zabierają i na nasz oddają prawka.
W przypadku zmiany OWD - rola organów w "porozumieniu się."

Zanim wyślecie wniosek o zwrot prawka uchylacie decyzje o uchylaniu się? Ma może ktoś wzór takiej decyzji? Będę bardzo wdzięczna.
azx

Napisano: 02 lut 2017, 14:57

Ale przecież działamy na podstawie zapisów ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów, a nie na zasadzie takiej, czy innej logiki, a w ustawie nie znalazłam takiego zapisu, że starosta w tego typu sprawie rozpatruje jedynie wniosek organu, który wydał decyzję o zatrzymaniu prawa jazdy...
Lucylla
Stażysta
Od: 30 kwie 2015, 8:28
Zajmuję się:

Strona 3 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x