Empatia - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 08 lut 2016, 16:36

składki za 2014 r. i odpowiedź "Pobranie wyników będzie możliwe najwcześniej 2016-02-09 11:36:41"
o 15 minutach można pomarzyć
jakby się zastanowić to zawsze będą starsze niż 18 miesięcy
mops2

Napisano: 08 lut 2016, 20:02

W życiu! Na zaświadczenie ze skarbowki rzeczywiścię chwilkę, ale ZUS to jest jakaś katastrofa.
emp

Napisano: 08 lut 2016, 20:46

A może wie ktoś z Was co oznacza komunikat systemu informatycznego ZUS : "osoba znaleziona, ale brak danych" ?
Aga86

Napisano: 08 lut 2016, 21:53

Też tak mam.....
Ebebe

Napisano: 09 lut 2016, 8:17

zwariować można z tą empatią. Czasem łaskawie wyskoczy ZUS. Skarbowy całkowita blokada. Brak odpowiedzi na zapytanie i brak odpowiedzi na zapytanie.
i jak postępujecie z klientami? Ja uprzejmie tłumaczę, że mamy problemy i mówię, że nie mam prawa od nich wymagać zaświadczeń ale mile widziane jak przyniosą. Część ludzi przynosi. Zależy im na szybkim załatwieniu sprawy. Część stawia opór więc wysyłam pisma do US i ZUS. A wy jak robicie?
Pegii

Napisano: 09 lut 2016, 16:53

Wysyłanie zapytania do EKSMOON to też jest niezła zabawa. Jak nie ma się danych o niepełnosprawności wprowadzonych, to nie można wysłać zapytania. Nie można wysłać zapytania o dane niepełnosprawności bez uprzedniego wprowadzenia tych danych. Ha ha ha. (Na szczęście program przyjmuje fikcyjne dane, ale tak czy siak jest to głupota).
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 09 lut 2016, 20:38

ma pana co wyszedł mi u niego dochód z działalności ale bez składki społecznej pisze brak danych tylko należny podatek za 2014 nie wiem czy tak to zostawić czy pisać do zusu bo raczej jak się ma działalność to składki powinny być odprowadzane czy to społeczne czy zdrowotne
doraa

Napisano: 10 lut 2016, 8:39

jak wrzuca się składki w koszty to będą zerowe na wydrukach US bo nie podlegają już odliczeniu od dochodu
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 10 lut 2016, 9:01

a co robicie ze składkami zdrowotnymi np. przy SZO gdy z Empatii wyszły mi składki zerowe i kod ubezpieczenia: rencista lub emeryt którego składka na ubezpieczenie zdrowotne finansowana jest przez świadczeniobiorcę
ElaSz

Napisano: 10 lut 2016, 9:06

czyli ten wydruk jest dobry mogę robic odmowę bo jest minimalne przekroczenie dlatego sie zastanawiam
doraaa

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x