EMPATIA. może pismo zbiorowe?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA, ST
- Kontakt:
EMPATIA. może pismo zbiorowe?
To jak działa Empatia, to są jakieś żarty.
Nie da się pracować w takich warunkach, nie można przebrnąć przez jeden w niosek w całości.
Słuchajcie, może jakieś zbiorowe pismo?
My w życiu nie powprowadzamy tych dodatków osłonowych.
Może ktoś ma jakiś pomysł?
Dzwoniłam przed chwilą, to departamentu informatyki, ale Pan rozkłada ręce. Nic z tym nie zrobią, bo to po stronie Ministerstwa finansów stoi.
Nie da się pracować w takich warunkach, nie można przebrnąć przez jeden w niosek w całości.
Słuchajcie, może jakieś zbiorowe pismo?
My w życiu nie powprowadzamy tych dodatków osłonowych.
Może ktoś ma jakiś pomysł?
Dzwoniłam przed chwilą, to departamentu informatyki, ale Pan rozkłada ręce. Nic z tym nie zrobią, bo to po stronie Ministerstwa finansów stoi.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2024, 12:06 przez mucha772, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/FA/40UA/IT/VAT GAZ/DO/czyste pow
- Kontakt:
Re: EMPATIA. może pismo zbiorowe?
porażające jest jak góra ma wywalone na naszą pracę. A jednocześnie jak wymaga od nas terminowowości, profesjonalizmu, nieomylności. Zobaczcie jak ten cyrk z empatią ma się do terminu 7 dni w przypadku zaświadczenia do czystego powietrza. Na pociechę jedynie, że jeśli masz program z Inforu lub top-teamu to oni połatali tą bezradność ministerstwa i można uruchomić żeby zapytania do MF szły w nocy wtedy na rano masz. Pytanie tylko jak długo potrwa ta promocja bo jak usługę odpala wszystkie OPS-y to i w nocy kolejka może zacząć się zapychać
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/FA/ŚW/DM
- Kontakt:
nam już nie odpowiada pomimo zapytań w nocy....linek pisze: 19 lut 2024, 12:44 bo jak usługę odpala wszystkie OPS-y to i w nocy kolejka może zacząć się zapychać
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA, ST
- Kontakt:
a są tu osoby, które robiły wnioski po godz. 16? Czy jest sens wziąć sobie np zdalne i pracować wieczorem?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA/ŚR/ŚW/DW/DO
- Kontakt:
Tak ja mam jeden dzień do 18 i wtedy udaje mi się po 16 zrobić Ministerstwo.
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Empatia jest narzędziem MRPiPS. MRPIPS ma zawartą umowę z MF z określonymi limitami zapytań do usługi ePodatki, dostosowanymi do zadań MRPiPS.
Dodatek Osłonowy to dziecko MKiŚ, które nie przewidziało problemu i nabrało wody w usta.
Można się złościć na Empatię i MRPIPS, ale akurat oni tu ciała nie dali i najmniej odpowiadaja za zaistniałą sytuację.
Dodatek Osłonowy to dziecko MKiŚ, które nie przewidziało problemu i nabrało wody w usta.
Można się złościć na Empatię i MRPIPS, ale akurat oni tu ciała nie dali i najmniej odpowiadaja za zaistniałą sytuację.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, FA i ...
- Kontakt:
Nie idzie NIC pobrać z podatków ani o po 7 rano ani o godz.17.
Niech ministerstwo coś z tym robi (jestem za pismem).
Przecież co za problem zrobić usługę tak jak działa ZUS - odpowiedz na drugi dzień i działa (przecież z systemu idzie tyle samo zapytań do ZUS i PODATKI - a ZUS działa
)
Niech ministerstwo coś z tym robi (jestem za pismem).
Przecież co za problem zrobić usługę tak jak działa ZUS - odpowiedz na drugi dzień i działa (przecież z systemu idzie tyle samo zapytań do ZUS i PODATKI - a ZUS działa

-
- Stażysta
- Zajmuję się: Swiadczenia Rodzinne i FA
- Kontakt:
To samo u nas, informatyk proponuje pytać (choc ja mu mówie, że znak po tych naszych zapytaniach nawet nie zostaje) i rzadko kiedy coś rano spływa po tych zapytaniach nocnych.
Faktycznie chyba pozostaje pismo zbiorowe aby Ministerstwo Finansów pochyliło się nad tym
Faktycznie chyba pozostaje pismo zbiorowe aby Ministerstwo Finansów pochyliło się nad tym
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Koniecznie, bo przecież nie da się pracować....2 godziny czekam na rozpatrzenie 3 wniosków wysyłając po 100 zapytań jakaś maskara....
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
tragedia z tym MF, wcześniej nie było takich problemów, a teraz coś się chyba musiało radykalnie zmienić ...
Oprócz EMPATIA. może pismo zbiorowe? - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
13-stka i 14-stka odejmujecie?
DO - zakończenie postępowania
termin na wydanie zaswiadczenia
Kiedy wydajecie informacje
mieszkanie w bloku
stypendium dla zatrudnionych - DO
Rozliczenie pit 38
Do kiedy wydać nformację
zeto Koszalin
dochód za 2022 r za ile m-cy
REFUNDACJA VAT !
błędna informacja