tak, ponieważ wysłaliśmy na PIU Empatia, zgłoszenie zostało ponowione na SR teraz jest nowy numer: ZGL000000737911SYGNITY pisze:jeszcze nie ma takiego zgłoszenia
tak, ponieważ wysłaliśmy na PIU Empatia, zgłoszenie zostało ponowione na SR teraz jest nowy numer: ZGL000000737911SYGNITY pisze:jeszcze nie ma takiego zgłoszenia
SYGNITY pisze:Tak, teraz mam.
Załączam odpowiedź systemu MF - jak widać należny podatek przyszedł jako zero, a składka w ogóle nie przyszła, dlatego wyświetlamy w prezentacji brak danych. Zatem po stronie Systemu Dziedzinowego jest wszystko OK. Takie dane zwrócił system informatyczny Ministerstwa Finansów, na co nie mamy żadnego wpływu.
<odpowiedzUdostepnianieDanychODochodach>
<rokPodatkowy>2015</rokPodatkowy>
<osoba1>
<pesel>xxxxxxxxxxx</pesel>
<PIT czyPrzekroczonyProg="false" typ="PIT-37">
<czyWspolne>true</czyWspolne>
<dochod>5951.1</dochod>
<naleznyPodatek>0</naleznyPodatek>
</PIT>
</osoba1>
</odpowiedzUdostepnianieDanychODochodach>
jeśli pan ma kontakt z kimś z MF to proszę zwrócic uwagę na jeszcze jedną kwestię odnośnie pobieranych przez nas dochodów otóż: osoba zweryfikowana w MFSYGNITY pisze:Jak dostanę pisemną odpowiedź, to się podzielę, w każdym razie ustnie otrzymałem zapewnienie że tak ma być i jest dobrze. Osoba z którą rozmawiałem uważa, że w tym przypadku wskazana osoba wraz z mężem mają podatek należny 0 zł (mąż pewnie nic nie zarobił stąd zmieścili się w kwocie wolnej), jej dochód (indywidualny) to 5951.1 zł i nie ma składki na ubezpieczenie społeczne, ponieważ nie ma podatku.
pozdrawiam