Empatia: weryfikacja danych w rejestrze PESEL - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 6    [ Posty: 57 ]

Napisano: 17 mar 2016, 13:49

Nie ma żadnych szans żeby od 1 kwietnia był stan cywilny w Empatii, bo Dostawcy już musieliby dostać nową wersję usługi Empatii, a nie dostali (mimo że zgłaszaliśmy od stycznia Wykonawcy Empatii, że macie takie zapotrzebowanie). Przypominam że do 23 marca Dostawcy muszą dać nowe wersje programów rozszerzające funkcjonalność o obsługę 500+ - to jest przyszła środa! A ponieważ do dziś nic takiego nie ma, więc praktycznie szans nie ma.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 17 mar 2016, 14:02

stan cywilny - rozumiem (aby sprawdzić czy dziecko nie jest w związku małżeńskim), ale po co wam płeć? lepiej przydałby się stopień pokrewieństwa? Jak to weryfikujecie? Nie mam podstaw żadnych do brania aktów urodzenia.
;) „-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
Nutka
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 10:14
Zajmuję się:

Napisano: 17 mar 2016, 14:08

Ale za to dziś włączyli w Empatii pełne dane osobowe z PESELu - nie tylko zgodna/niezgodna. Możecie sprawdzić u siebie.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 17 mar 2016, 14:37

U mnie jest dalej to samo zgodny/niezgodny nic inaczej jak na razie nie wyglada
elleok

Napisano: 17 mar 2016, 14:46

elleok pisze:U mnie jest dalej to samo zgodny/niezgodny nic inaczej jak na razie nie wyglada
trzeba zaznaczyć opcję "jeśli to możliwe, zaprezentuj dane (..)"
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 17 mar 2016, 20:02

ale super, po zaznaczeniu "jeśli to możliwe, zaprezentuj dane (..)" jeśli np. chodzi o dziecko pokazuje dane matki i ojca wiec faktycznie nie trzeba prosić o akty urodzenia:):):)
;) „-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
Nutka
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 10:14
Zajmuję się:

Napisano: 18 mar 2016, 8:35

wychodzi na to, że przez brak stanu cywilnego w empatii trzeba pisać dla każdej osoby wniosek do urzędu stanu cywilnego i ..... czekać 2 tygodnie na odpowiedź! cudowna ta informatyzacja
emp

Napisano: 18 mar 2016, 9:36

emp pisze:wychodzi na to, że przez brak stanu cywilnego w empatii trzeba pisać dla każdej osoby wniosek do urzędu stanu cywilnego i ..... czekać 2 tygodnie na odpowiedź! cudowna ta informatyzacja
Spokojnie podejmujemy kroki aby jednak to dla Was dodać, mimo nawalu innej pracy związanej z 500+. Bądźcie czujni będę informował o postępie.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 18 mar 2016, 9:44

B przepraszam...ale po jakiego grzyba potrzebny Wam stan cywilny członków rodziny????? Stan cywilny wnioskodawca wpisuje we wniosku i ...finito. :| :roll:
KAtarzynamakatar

Napisano: 18 mar 2016, 10:17

KAtarzynamakatar pisze:B przepraszam...ale po jakiego grzyba potrzebny Wam stan cywilny członków rodziny????? Stan cywilny wnioskodawca wpisuje we wniosku i ...finito. :| :roll:
bo tak nakazuje ustawa?
@@@

Strona 3 z 6    [ Posty: 57 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x