eur

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
Ewa12

eur

Post autor: Ewa12 »

Do tych co mają wpłaty nien. pobranych sw. rodzinnych w euro. Osoba miała decyzję o nien. pobranych św. rodzinnych z ROSPU wpłatę dokonała właściwa instytucja niemiecka w euro na konto pomocnicze.Następnie bank przeliczył na złote i wpłacił na konto pomocnicze. Jak to teraz prawidłowo zaksięgować i odprowadzić do budżetu państwa. Nadmieniam również, że bank potrącił dla siebie prowizję.
Alka

Re: eur

Post autor: Alka »

Ale Ty masz konto w zł ? jesli tak to ważne ile wpłynęło Ci złotówek na konto- nie zawracałabym sobie wcześniejszej drogi tej wpłaty - ale może ktoś jeszcze się wypowie
Ewa12

Re: eur

Post autor: Ewa12 »

Tak ja mam kwotę przeliczoną w zł na koncie, natomiast prowizję potrącono w euro a resztę wpłacono w złotówkach.
Myślę, że dalej to zaksięguję i odprowadzę tak samo jak z innymi nienależnie pobranymi św. rodzinnymi w przypadku ich wpłaty lub potrąceń z wypłat bieżących. Ujmę w sprawozdaniu RB 27 S
ODPOWIEDZ