ewidencja księgowa należnosci FA
ewidencja księgowa należnosci FA
W naszym OPS należności były i są do nadal księgowane
FA BP - 221/225
FA DŁ - 221/225
FA GM - 221/720
FA ods - 221/225
FA k.upom - 221/720
decyzją z lutego br została umorzona należność główna i odsetki co powoduje zmniejszenie zobowiązania dłużnika , nadmienię, że powyższa należność nie była objęta odpisem aktualizującym. poproszę o podanie księgowań umorzenia wraz z odsetkami przy powyższym księgowaniu należności
FA BP - 221/225
FA DŁ - 221/225
FA GM - 221/720
FA ods - 221/225
FA k.upom - 221/720
decyzją z lutego br została umorzona należność główna i odsetki co powoduje zmniejszenie zobowiązania dłużnika , nadmienię, że powyższa należność nie była objęta odpisem aktualizującym. poproszę o podanie księgowań umorzenia wraz z odsetkami przy powyższym księgowaniu należności
Re: ewidencja księgowa należnosci FA
a gdy dłużnik alimentacyjny umiera to jest umorzenie. Do tej pory robiłam korektę naliczenia na minus...
to żle.
Ja robię tak: 761/221 nal.główna i 751/221 odsetki i jestem pewna że być tak powinno.
Ja robię tak: 761/221 nal.główna i 751/221 odsetki i jestem pewna że być tak powinno.
basia,basia pisze:W naszym OPS należności były i są do nadal księgowane
FA BP - 221/225
FA DŁ - 221/225
FA GM - 221/720
FA ods - 221/225
FA k.upom - 221/720
...a zatem u Was należności te były i są błędnie księgowane. A co najgorsze to od 2011 roku łamane jest równiez RMF z 5 lipca 2010

Tak można było się spodziewać Re;postu Pana Wojtani Takie księgowania były i do nadal są zalecane przez RIO Kraków reprezentowane przez Naczelnik Halinę Gajoch
Również księguję jak basia,basia; proszę o podanie linka do strony z zaleceniami P. Gajoch
Oprócz ewidencja księgowa należnosci FA - Księgowość przeczytaj również:
Opisywanie faktur i pieczątki
Wyd.strukturalne.Pilne!!!-zakup licencji
na jakich kontach powinny być ujęte wydatki specj.usł.opiek.
jaka podstawa ZUS
Bon stażowy-
okulary problem
środek trwały umorzony w 100%
Zamówienia publiczne - sprawozdania
dom samotnej matki
Program fin.-ksiegowy
Kiedy program ASYSTENT
Usługi opiek na RB N
Jakie zmiany w GOPS po nowym rozporzadzeniu z 16,XII 2014
RZIS
podstawa chorobowego