FA konto 222 a RB 27S - Księgowość

Strona 4 z 4    [ Posty: 39 ]

Napisano: 26 mar 2014, 15:46

a proszę wejśc sobie na strony rio i w dziale bip przeczytać protokoły z kontroli. Katowice tutaj https://www.rio.katowice.bip.net.pl/?c=97
~kic13

Napisano: 26 mar 2014, 15:53

oczywiście ja podlegam pod katowice
~kic13

Napisano: 26 mar 2014, 15:54

No i ja akurat chciałbym, żeby było dobrze....................
~kic13

Napisano: 26 mar 2014, 16:08

dzięki
~Haina

Napisano: 27 mar 2014, 11:30

...kic13 ma rację co do postępowania RIO.

Jak na razie to się sprawdza...alezastanów się dlaczego w tym roku zmienili zasady sporządzania i uzgadniania danych zz-tki z s-ką?

Może w MF ktoś zaczyna prostować te patologie....

Zastanów się też dlaczego zmieniają kilka ustaw tylko po to aby zlikwidowaćOPS-y i etaty głównego ksiegowego w OPS ( a przy okazji i w innych jednostkach)....
~TW

Napisano: 27 mar 2014, 22:29

Akurat to dlaczego zmieniaja jest dla mnie dosc jasne. Chodzi .o kase i oczywiscie o wybory. Nic tak nie podnosi poparcia jak dobranie sie do czterech liter urzednikom. Kwestia kasy jest dla mnie oczywista. W mojej gminie moznaby obskoczyc wszystkie jednostki 3/4 obecnego zatrudnienia. No i jak poodbierasz dodatki funkcyjne to tez troche sie zaoszczedzi. Ale czy bedzie lepiej, nie sadze. Kto bedzie odpowiedzialny.
~kic13

Napisano: 27 mar 2014, 22:54

Poza tym, TW naprawde myslisz ze ktos o zdrowym rozsadku zorganizuje dzial kasa wsparcia dochodowego poza strukturami centrum.
~kic13

Napisano: 28 mar 2014, 0:46

Chyba sie nie mylę... Duże ... Na potężne międzynarodowe koncerny stoją za centrami usług wspólnych... Dadzą radę...
~TW

Napisano: 28 mar 2014, 9:48

Jakie koncerny TW, moze w duzych miastach. Na wsiach nie ma na to szans. U nas w gminie na dzień dzisiejszy wójt zmienia tylko nazwe z ops na centrum. Na zabraniu mi dodatku funkcyjnego zyskuje 6000 w skali roku. Ty myslisz że my zarabiamy 10 tys na miesiąc. co mozna zmniejszyć jak ksiegowośc ops z budżetem 4 mln prowadzi osoba na 3/4 etatu. Szkoda się martwic. Niech to najpierw wejdzie. Poza tym to nie jest wymóg tylko mozliwośc. U nas nawet sie do tego nie przymierzają. Budżet całej gminy w okolkicach 40 mln. Pożyjemy zobaczymy
~kic13

Strona 4 z 4    [ Posty: 39 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x