FA Nie - a czy podjęcie działań TAK

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
MARTA II

FA Nie - a czy podjęcie działań TAK

Post autor: MARTA II »

Wierzycielka nie korzysta z FA poniewaz dochód przekroczył o kwotę 0,63 gr. czy może wystapic o podjęcie dziań wobec dłuznika do OWD????? . Komornik nic nie robi w tym zakresie egzekucja nadal bezskuteczna.
(dłużnik szaleje bo nadal ma prawko i sie smieje w twarz , że nic mu nie zrobią)
Gosieńka

Re: FA Nie - a czy podjęcie działań TAK

Post autor: Gosieńka »

Jak by znała ustawę to by o takie rzeczy nie pytała :lol:
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kb »

wierzycielka sklada wniosek o podjecie dzialan wobec dluznika do OWW i na tej podstawie OWW wystepuje z wnioskiem do OWD o podjecie dzialan wobec dluznika
MARTA II

Do Gosieńka - znam ustawę ale jak zwykle interpretacji jest sto . wczesniej tak zrobiłam że przyjęłach wniosek i przesłałam do OWD i było żle dostałam inf zwrotn aod OWD , że jak nie korzysta z Fa to nie ma żadnych działań.
Więc teraz wolę sie upewnić jak to powinno zadziałać
anetag
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: anetag »

gdzieś czytałam, że wierzycielka może też z takim wnioskiem wystąpić do pracodawcy dłużnika
Gosieńka

Post autor: Gosieńka »

Jaka interpretacja??? Przecież jest wyraźnie napisane w ustawie. To że OWD durne to nie znaczy że masz być taka sama. Poza tym:"przyjęłam wniosek i przesłałam do OWD" co Ty przesłałaś? Do OWD masz przesłać swój wniosek o podjęcie działań wobec dłuznika
MARTA II

Współczuję być klientem u Gosienki . Tyle agresji ze MASAKRA .
O ile mi wiadomo forum jest po to aby wymieniać i dzielić się wiedzą kiedy inni o to proszą nie krytykować i wyśmiewać.
Pozdrawiam wszystkich forumiczów
Dziękuję
ODPOWIEDZ