Wierzycielka nie korzysta z FA poniewaz dochód przekroczył o kwotę 0,63 gr. czy może wystapic o podjęcie dziań wobec dłuznika do OWD????? . Komornik nic nie robi w tym zakresie egzekucja nadal bezskuteczna.
(dłużnik szaleje bo nadal ma prawko i sie smieje w twarz , że nic mu nie zrobią)
FA Nie - a czy podjęcie działań TAK
Re: FA Nie - a czy podjęcie działań TAK
Jak by znała ustawę to by o takie rzeczy nie pytała 

- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
wierzycielka sklada wniosek o podjecie dzialan wobec dluznika do OWW i na tej podstawie OWW wystepuje z wnioskiem do OWD o podjecie dzialan wobec dluznika
Do Gosieńka - znam ustawę ale jak zwykle interpretacji jest sto . wczesniej tak zrobiłam że przyjęłach wniosek i przesłałam do OWD i było żle dostałam inf zwrotn aod OWD , że jak nie korzysta z Fa to nie ma żadnych działań.
Więc teraz wolę sie upewnić jak to powinno zadziałać
Więc teraz wolę sie upewnić jak to powinno zadziałać
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
gdzieś czytałam, że wierzycielka może też z takim wnioskiem wystąpić do pracodawcy dłużnika
Jaka interpretacja??? Przecież jest wyraźnie napisane w ustawie. To że OWD durne to nie znaczy że masz być taka sama. Poza tym:"przyjęłam wniosek i przesłałam do OWD" co Ty przesłałaś? Do OWD masz przesłać swój wniosek o podjęcie działań wobec dłuznika
Współczuję być klientem u Gosienki . Tyle agresji ze MASAKRA .
O ile mi wiadomo forum jest po to aby wymieniać i dzielić się wiedzą kiedy inni o to proszą nie krytykować i wyśmiewać.
Pozdrawiam wszystkich forumiczów
Dziękuję
O ile mi wiadomo forum jest po to aby wymieniać i dzielić się wiedzą kiedy inni o to proszą nie krytykować i wyśmiewać.
Pozdrawiam wszystkich forumiczów
Dziękuję
Oprócz FA Nie - a czy podjęcie działań TAK - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
ujawnienie dochodu dłuznika
umorzenie FA przez komornika sądowego
tekst jedn.
Skuteczna egzekucja - decyzja odmowna
pelnoletnosc
obwieszczenie w sprawie tekstu jednolitego
jak postąpić?
ZK pomocy
działania wobec dłużnika
Komornik Sądowy - duże problemy. Elmer/inni prośba o rady!
Dłużnik wyszedł z zk
TYTUŁ WYKONAWCZY
decyzja zwrotowa a podwyższenie alimentow
nasze wynagrodzenia
KU
tyt. wykon. jakie pieczątki