umorzenie FA przez komornika sądowego

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
nitta

umorzenie FA przez komornika sądowego

Post autor: nitta »

Proszę bardzo o pomoc.
Dostałam dzisiaj od komornika sądowego dziwne postanowienie mianowicie: "... komornik sądowy po rozpoznaniu wniosku wierzyciela o umorzeniu postępowania egzekucyjnego postanowił na podstawie przepisu art. 825 pkt 1 kpc wszczęte przeciwko dłużnikowi postępowanie egzekucyjne umorzyć co do należności na rzecz funduszu alimentacyjnego".

W uzasadnieniu tego postępowania komornik podał tylko tyle że: "GOPS w ... wydał decyzję administracyjną w sprawie zwrotu przez dłużnika alimentacyjnego należności z tytułu otrzymanych przez osobę uprawnioną świadczeń z funduszu alimentacyjnego. W związku z powyższym należało postanowić jak na wstępie:.

Pomocy co mam z tym zrobić.
nitta

Re: umorzenie FA przez komornika sądowego

jeszcze raz proszę o pomoc
nitta

jeszcze raz bardzo proszę o pomoc. Czy ktoś wie co z tym zrobić.
montee

Post autor: montee »

On umorzył bo to pewnie poprzedni okres zasiłkowy. Więc Ty wydałaś pewnie decyzje o zwrocie dla dłużnika...potem upomnienie i TW do skarbówki. I ten okres ściąga skarbówka. Czasami komornicy tak robią, choć nie wszyscy.
nitta

Dziękuje bardzo za odpowiedź.

to był akurat ten okres zasiłkowy. Wierzyciel zwrócił się z prośbą o uchylenie FA już od lutego 2015. Wydałam decyzje zwrotu , upomnienie i TW.
Ale czy tą sprawę tak mogę zostawić, czy w związku z tym umorzeniem FA przez komornika powinnam coś zrobić?????
ODPOWIEDZ