ZK pomocy
ZK pomocy
przyznane zostało świadczenie z FA w związku z powyższym jako OWD musze wezwac dłużnika na wywiad, ale z informacji jaka uzyskałam od komornika dłużnik przebywa obecnie w zakladzie kranym Wiec co mam zrobic z tym wezwaniem gdzie go wysłać, skoro on pomimo checi i tak nie bedzie wstanie na nie zareagowac ? Proszę pomóżcie?
Re: ZK pomocy
Możesz to potwierdzić w ministerstwie w krajowym rejestrze karnym, gdzie dłużnik jest osadzony. Możesz również powołując się na informację od komornika napisać do OWW, że nie ma możliwości podjąć działań wobec dłużnika, gdyż nie przebywa na Twoim terenie. Komornik co pół roku powinien potwierdzać miejsce pobytu dłużnika.
ja jestem OWW I OWD wiec jesli bd miała potwierdzona informacje z KRK ze pezbywa w Zk to co zrobić z tym wezwaniem na wywiad ? wiem, ze nic nie wiem, kon pomoż...
Ja zawsze sprawdzam czy siedzi dalej w ZK. - wysyłam mu info o przyznaniu świadczenia a do ZK zapytanie lie będzie jeszcze siedział
Jak wyjdzie w czasie trwania okresu świadczeniowego to wtedy wzywamy na wywiad
Jak wyjdzie w czasie trwania okresu świadczeniowego to wtedy wzywamy na wywiad
Oprócz ZK pomocy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
wędrujący dłużnik
ujawnienie dochodu dłuznika
umorzenie FA przez komornika sądowego
tekst jedn.
Skuteczna egzekucja - decyzja odmowna
pelnoletnosc
obwieszczenie w sprawie tekstu jednolitego
jak postąpić?
FA Nie - a czy podjęcie działań TAK
działania wobec dłużnika
Komornik Sądowy - duże problemy. Elmer/inni prośba o rady!
Dłużnik wyszedł z zk
TYTUŁ WYKONAWCZY
decyzja zwrotowa a podwyższenie alimentow
nasze wynagrodzenia
KU