ZK pomocy

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
oluska

ZK pomocy

Post autor: oluska »

przyznane zostało świadczenie z FA w związku z powyższym jako OWD musze wezwac dłużnika na wywiad, ale z informacji jaka uzyskałam od komornika dłużnik przebywa obecnie w zakladzie kranym Wiec co mam zrobic z tym wezwaniem gdzie go wysłać, skoro on pomimo checi i tak nie bedzie wstanie na nie zareagowac ? Proszę pomóżcie?
kon

Re: ZK pomocy

Post autor: kon »

Możesz to potwierdzić w ministerstwie w krajowym rejestrze karnym, gdzie dłużnik jest osadzony. Możesz również powołując się na informację od komornika napisać do OWW, że nie ma możliwości podjąć działań wobec dłużnika, gdyż nie przebywa na Twoim terenie. Komornik co pół roku powinien potwierdzać miejsce pobytu dłużnika.
oluska

ja jestem OWW I OWD wiec jesli bd miała potwierdzona informacje z KRK ze pezbywa w Zk to co zrobić z tym wezwaniem na wywiad ? wiem, ze nic nie wiem, kon pomoż...
smal

Post autor: smal »

Ja zawsze sprawdzam czy siedzi dalej w ZK. - wysyłam mu info o przyznaniu świadczenia a do ZK zapytanie lie będzie jeszcze siedział
Jak wyjdzie w czasie trwania okresu świadczeniowego to wtedy wzywamy na wywiad
oluska

aha w ten sposób ok Dziekuje smal;)
ODPOWIEDZ