A gdzie jest napisane, że przyjmujemy stawkę G11 z zakładu energetycznego albo stawkę sąsiada (nie raz padło tutaj takie abstrakcyjne jak dla mnie rozwiązanie), albo że stawka ma być większa od zera?PCW pisze:Gdzie w ustawie jest napisane, że w razie zerowej fakturu przysługuje odmowa dodatku lub ryczałtu?
No właśnie. Wyjdzie zero. A ja nie mogę z kosmosu wyczarować komuś ceny kilowatogodziny.brodafix pisze:niestety nic się nie wyliczy jak odcięty prąd ...
moim zdaniem lepsze uśredniona cena 1 kWh niż nie policzenie ryczałtów w ogóleNo właśnie. Wyjdzie zero. A ja nie mogę z kosmosu wyczarować komuś ceny kilowatogodziny.
Zgoda, tylko że ja nie umiem powiązać odciętego prądu z fakturą. Wystawienie faktury świadczy o istnieniu umowy, zaś odcięcie prądu o jej braku. Wyjaśnijcie mi tę sprzeczność.brodafix pisze:niestety nic się nie wyliczy jak odcięty prąd ...
Podpowiadam: (0,2553+0,0115+0,2170)*1,23Ewcia... pisze:Jak byście wyliczyli cena za 1kWh
1) Ja nie lansuję, co najwyżej czasem toleruję, jednak pod warunkiem posiadania wiedzy o dostawcy i taryfieKrwawa pisze:A gdzie jest napisane, że przyjmujemy (1) stawkę G11 z zakładu energetycznego albo (2) stawkę sąsiada ..., (3) albo że stawka ma być większa od zera?