faktura z telekomunikacji

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
mgops7
Podinspektor
Zajmuję się: płace, księgowość
Kontakt:

faktura z telekomunikacji

Post autor: mgops7 »

Pierwszy raz mam taką sytuację. Na fakturze za usługi telekomunikacyjne doliczono odsetki. Następnie przyszła wiadomości e-mailowa, że odsetki te są anulowane.
Czy wiadomość mailowa jest dla mnie wiążąca, bo myślałam, że powinnam otrzymać fakturę korygującą, a Pani twierdzi, że nie ma takiej możliwości.
Aga2555
Praktykant
Zajmuję się: księgowość
Kontakt:

Re: faktura z telekomunikacji

Post autor: Aga2555 »

Myślę, że w takim przypadku trzeba dołączyć maila, ewentualnie napisać jeszcze notatkę służbową z rozmowy. Z drugiej strony f-ra określa kwotę netto, VAT i brutto, które są prawidłowe, tak jak i pozostałe elementy, więc czemu miałaby być korekta.
iwuś
Stażysta
Zajmuję się: ksiegowość
Kontakt:

Post autor: iwuś »

Aga2555 pisze: Myślę, że w takim przypadku trzeba dołączyć maila, ewentualnie napisać jeszcze notatkę służbową z rozmowy. Z drugiej strony f-ra określa kwotę netto, VAT i brutto, które są prawidłowe, tak jak i pozostałe elementy, więc czemu miałaby być korekta.
Aga2555 pisze: 14 mar 2025, 9:33 Myślę, że w takim przypadku trzeba dołączyć maila, ewentualnie napisać jeszcze notatkę służbową z rozmowy. Z drugiej strony f-ra określa kwotę netto, VAT i brutto, które są prawidłowe, tak jak i pozostałe elementy, więc czemu miałaby być korekta.
dlatego,ze naliczono odsetki ktore anulowano e-mail
mgops7
Podinspektor
Zajmuję się: płace, księgowość
Kontakt:

Post autor: mgops7 »

Pani dosłała notę odsetkową, więc teraz się domagam korekty tej noty odsetkowej, bo tak gdzieś doczytałam i myślę, że będzie ok.
ODPOWIEDZ