Pierwszy raz mam taką sytuację. Na fakturze za usługi telekomunikacyjne doliczono odsetki. Następnie przyszła wiadomości e-mailowa, że odsetki te są anulowane.
Czy wiadomość mailowa jest dla mnie wiążąca, bo myślałam, że powinnam otrzymać fakturę korygującą, a Pani twierdzi, że nie ma takiej możliwości.
faktura z telekomunikacji
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: płace, księgowość
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: księgowość
- Kontakt:
Re: faktura z telekomunikacji
Myślę, że w takim przypadku trzeba dołączyć maila, ewentualnie napisać jeszcze notatkę służbową z rozmowy. Z drugiej strony f-ra określa kwotę netto, VAT i brutto, które są prawidłowe, tak jak i pozostałe elementy, więc czemu miałaby być korekta.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ksiegowość
- Kontakt:
Aga2555 pisze: Myślę, że w takim przypadku trzeba dołączyć maila, ewentualnie napisać jeszcze notatkę służbową z rozmowy. Z drugiej strony f-ra określa kwotę netto, VAT i brutto, które są prawidłowe, tak jak i pozostałe elementy, więc czemu miałaby być korekta.
dlatego,ze naliczono odsetki ktore anulowano e-mailAga2555 pisze: 14 mar 2025, 9:33 Myślę, że w takim przypadku trzeba dołączyć maila, ewentualnie napisać jeszcze notatkę służbową z rozmowy. Z drugiej strony f-ra określa kwotę netto, VAT i brutto, które są prawidłowe, tak jak i pozostałe elementy, więc czemu miałaby być korekta.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: płace, księgowość
- Kontakt:
Pani dosłała notę odsetkową, więc teraz się domagam korekty tej noty odsetkowej, bo tak gdzieś doczytałam i myślę, że będzie ok.
Oprócz faktura z telekomunikacji - Księgowość przeczytaj również:
Refundacja między kontami
Przeksięgowanie roczne k. 130
Saldo konta 860
Zaksięgowanie dochodu nienależnie pobranego świadczenia
dodatek motywacyjny 1000 zł w rozdziale 85504
OW czyli znów OPS narobiły bajzlu jak kiedyś z FA
Księgowanie Projektu unijnego
BZ i BO
ZFŚS a darowizna
księgowanie Prac Społecznie Użytecznych
Rozliczacie dochody z zadań zleconych 800/222 pod RB-27S? To kolejny błąd księgowości zadań zleconych
CZĘŚĆ NALEŻNĄ BUDŻETOWI PAŃSTWA KSIĘGUJECIE 221/225? TO TYPOWY BŁĄD PRZY KSIĘGOWANIU ZADAŃ ZLECONYCH!
Korekta ZUS-zleceniobiorca
Nienależnie pobrany zasiłek pielęgnacyjny, odsetki
REJESTR PZP A SCHRONISKO
zapytanie CAS - rozliczenia