Faktury- kiedy przyjmować na kolejny okres

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
Justyna_92
Stażysta
Zajmuję się: ST/KDR
Kontakt:

Faktury- kiedy przyjmować na kolejny okres

Post autor: Justyna_92 »

Witam. Pytanie odnośnie faktur. Jak jest w waszych ośrodkach, faktury na dany okres wpływają do dnia wypłaty czy może macie ustalony jakiś okres, w którym je przyjmujecie? Ciężko zmobilizować ludzi, trzeba obdzwaniać po kilka razy przed samą wypłatą, bo nie przynoszą na czas, później ciężko się wyrobić z liczeniem. Myśleliśmy właśnie o wewnętrznym ustaleniu konkretnego czasu na wpływ faktur, ale nie wiem czy zda to egzamin. Wydawać się powinno, że każdy powinien kupić potrzebne rzeczy przed rozpoczęciem roku, ale niestety...
ewcik0291
Stażysta
Zajmuję się: ST
Kontakt:

Re: Faktury- kiedy przyjmować na kolejny okres

Post autor: ewcik0291 »

U mnie moga zbierać faktury od sierpnia do grudnia, w listopadzie wydaje decyzje i ustalam konkretny termin do którego musza rozliczyć sie z faktur, wszystkim osobom którę przyniosą faktury robię listę i wypłacam świadczenie a dzwonie do ludzi dopiero jak kończy sie termin rozliczenia z faktur
Marcina
Stażysta
Zajmuję się: Dodatki
Kontakt:

Re: Faktury- kiedy przyjmować na kolejny okres

Post autor: Marcina »

ja też tak robię
ODPOWIEDZ