Faktury za internet

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
1974
Referent
Zajmuję się: ŚR/FA/ST
Kontakt:

Faktury za internet

Post autor: 1974 »

Proszę, poradźcie...
Czy przyjmujecie faktury za internet, jeśli tak to w jaki sposób to rozliczać? Np. abonament 50zł a wysokość przyznanego stypendium 150. Przyjąć fakturę na jedno dziecko czy kwotę podzielić na wszystkie dzieci w rodzinie? Amoże w ogóle nie przyjmujecie takich faktur?
MzV2

Re: Faktury za internet

Post autor: MzV2 »

Jeśli twój regulamin na to zezwala a klient wcześniej we wniosku napisał, że chce zwrot za abonament internetowy to brać.
Ja biorę tylko na jedno dziecko, wnioskodawca pisze na fakturze na które. Nie bierzemy internetu jeśli miesięcznie wychodzi więcej niż 60 zł i zwracamy tylko za miesiące szkolne.
1986

Post autor: 1986 »

a dlaczego wiecej niz 60 zł nie moze byc ?
z czego to wynika ?
xezon

Post autor: xezon »

internet to jest akurat specyficzny wydatek, który nie da się rozdzielić na daną osobę. jak to rozdzielicie na godziny kto ile na necie przebywał? ja ten wydatek łącze na uczniów razem. A to 60 złotych o którym pisze poprzednik to nie zrozumiałe dla mnie troche.
MZv2

Post autor: MZv2 »

60 zł. to nasze regulacje.
Natomiast my bierzemy faktury lub rachunki miesięczne za internet. I wnioskodawca pisze sam na które dziecko mamy wliczać.
1986

Post autor: 1986 »

ja tez miesiecznie biore ale nie rozbijam na dzieci bo jak...

no i internet moze i 80 czy 100 zł byc bo roznie ludzie maja.
ODPOWIEDZ