Fundusz i komornik - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 14 gru 2015, 21:25

Co robić ????
Na podstawie zaświadczenia komornika o bezskuteczności egzekucji OPS przyznał i wypłacał wierzycielce FA w okresie 2014/2015.
Teraz komornik napisał nam pismo w którym twierdzi, że egzekucja jest skuteczna od listopada 2014 r do dzisiaj. Wierzycielka mówi, że żadnych nadpłat nie otrzymała, jedynie do listopada 2014 jest na bieżąco. Jednocześnie w listopadzie 2014 wierzycielka otrzymała od komornika pieniądze i my również - bez zaświadczenia że egzekucja jest skuteczna. Na marginesie dodam, że rozmawiałam wówczas z komornikiem ale on stwierdził, że dłużnik i tak nie będzie w styczniu płacił ( i nie płacił ) Dlatego płacilismy fundusz aż do września 2015 r.
Nadmieniam, że od grudnia 2014 r do nadal wierzycielka nie otrzymała żadnych pieniędzy ani od komornika ani od dłużnika.
I teraz co ???? Baaardzo proszę o pomoc !!!!
Ola111

Napisano: 15 gru 2015, 9:36

jeżeli nie został spłacony wypłacony przez Organ fundusz alimentacyjny, który wg kolejności z art.28 jest przed zaległościami na rzecz Wierzycielki, wówczas egzekucja nie mogła się stać nagle skuteczna, komornik się pomylił
jest jeszcze opcja, że komornik pierwsze zaświadczenie jakie wystawiał wystawił błędnie - zaległość na rzecz Wierzycielki była zerowa - a napisał, że jest bezskuteczna - i teraz postanowił poprawnie wydać to zaświadczenie
delf

Napisano: 16 gru 2015, 18:53

Delf dziekuję za odpowiedź, No właśnie myślę, że komornik się pomylił ale co ja mam z tym teraz zrobić ??? Komornik się do tego nigdy nie przyzna.
A wierzycielka ? Ile ma tych nienależnie pobranych?
Ola111

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x