gdzie 20% jeżeli dłużnik w ZK

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
lucB

gdzie 20% jeżeli dłużnik w ZK

Post autor: lucB »

gdzie przekazujecie 20% jeżedli dłuznik jest w zakładzie karnym . organ właściwy dłużnika odpisał, że nie są organem właściwym bo dłuznik " siedzi"
amko

Re: gdzie 20% jeżeli dłużnik w ZK

Post autor: amko »

80 % budżet państwa a 20 % gmina własna
dona333

Post autor: dona333 »

Stosownie do komunikatu Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w przypadku, gdy nie można zidentyfikować organu właściwego dłużnika co oznacza, że nie jest możliwe przeprowadzenie działań wobec dłużnika alimentacyjnego (na przykład w sytuacji, gdy dłużnik alimentacyjny zamieszkuje za granicą, przebywa w zakładzie karnym lub nieznane jest miejsce jego zamieszkania) dochód z tytułu wyegzekwowanych od dłużnika środków, który przypadłby organowi właściwemu dłużnika, przekazywany jest na dochód budżetu państwa.
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

osadzenie w ZK nie zmienia miejsca zamieszkania.
Jeżeli dłużnik przed osadzeniem w ZK był bezdomny to wtedy za prawidłowe można uznać stanowisko ministerstwa.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
lucB

Post autor: lucB »

Czyli organ właściwy dłużnika nie powinien mi odpowiedzieć , że nie są organem dla tego dłuznika , bo nadal są .( mam podobne zdanie ). przebywanie w zakładzie karnym jest tylko czasowe, może nawet krótkie.
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

zgadza się
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kb »

tez sie z tym zgadzam :) nie mniej jednak - mam jeden OWD, ktory uznajac sie w takiej sytuacji za NIE OWD - nie przyjal ode mnie kasy z 20% :)
ODPOWIEDZ