TW część E wiersz 7

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
Monika 123

TW część E wiersz 7

Post autor: Monika 123 »

Co tam wpisujecie?
Monika 123

Re: TW część E wiersz 7

Podstawa prawna pierwszeństwa zaspokojenia należności pieniężnej
Zniechęcona

Post autor: Zniechęcona »

Ja wpisałam tam art. 28 ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów i dostałam zwrot tytułu m.in. z wskazaniem ze w pozycji E jest nieprawidłowo wskazana poz. E błędny akt normatywny. Prawidłowo wypełnione pole zawierające akt normatywny powinno wskazać konkretny artykuł ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów, konkretyzujący określony rodzaj należności pieniężnej, wynikającej z w/w ustawy.
Nie wiem na co mam się w takim razie powoływać ???
Kasia~~

Post autor: Kasia~~ »

Też się właśnie zastanawiam co wpisać w E1 pkt7, bo będąc na szkoleniu u Pana M zostało powiedziane, że nic w tą rubrykę nie wpisujemy gdyż nie ma przepisu, który by stanowił, że FA jest pierwsze w kolejności do zaspokojenia - ale też się zastanawiałam nad art.28 ustawy no ale patrząc, że Tobie zwrócili tytuły (bo błędny akt normatywny) to może faktycznie nic nie wpisywać. A jak robią INNI podzielcie się:)
Monika 123

a w części E w wierszu 6 co wpisujecie?
Alicja 86

Post autor: Alicja 86 »

U mnie na szkoleniu wskazano żeby wpisać tam " ustawowa" ale jeszcze nie wiem co na to US bo jeszcze nie wysyłałam
kalina

Post autor: kalina »

A JAKI PROCENT ODSETEK WPISAĆ? BO Z PROGRAMU WYSKAKUJE 13% I 8% JEDNOCZEŚNIE
Awatar użytkownika
Ewela77
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Ewela77 »

do kaliny - wpisz 8 % odsetek.
Po prostu nie lubię być sztucznie miła ..
Ala29

Post autor: Ala29 »

to mnie zmartwiliście bo ja tez wpisuje art 28 ;-(
w E1. pkt 6 odsetki ustawowe
a w E1. pkt 7 8%
pres

Post autor: pres »

to widzę że P. M szkoli i jak zwykle mówi na każdym szkoleniu co innego , bo też byłam i kazał wpisywać art. 28 ustawy , najpierw to niech On pójdzie na szkolenie a później niech ludzi szkoli....
ODPOWIEDZ