TW część E wiersz 7
Re: TW część E wiersz 7
Podstawa prawna pierwszeństwa zaspokojenia należności pieniężnej
Ja wpisałam tam art. 28 ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów i dostałam zwrot tytułu m.in. z wskazaniem ze w pozycji E jest nieprawidłowo wskazana poz. E błędny akt normatywny. Prawidłowo wypełnione pole zawierające akt normatywny powinno wskazać konkretny artykuł ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów, konkretyzujący określony rodzaj należności pieniężnej, wynikającej z w/w ustawy.
Nie wiem na co mam się w takim razie powoływać ???
Nie wiem na co mam się w takim razie powoływać ???
Też się właśnie zastanawiam co wpisać w E1 pkt7, bo będąc na szkoleniu u Pana M zostało powiedziane, że nic w tą rubrykę nie wpisujemy gdyż nie ma przepisu, który by stanowił, że FA jest pierwsze w kolejności do zaspokojenia - ale też się zastanawiałam nad art.28 ustawy no ale patrząc, że Tobie zwrócili tytuły (bo błędny akt normatywny) to może faktycznie nic nie wpisywać. A jak robią INNI podzielcie się:)
U mnie na szkoleniu wskazano żeby wpisać tam " ustawowa" ale jeszcze nie wiem co na to US bo jeszcze nie wysyłałam
A JAKI PROCENT ODSETEK WPISAĆ? BO Z PROGRAMU WYSKAKUJE 13% I 8% JEDNOCZEŚNIE
- Ewela77
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
to mnie zmartwiliście bo ja tez wpisuje art 28 ;-(
w E1. pkt 6 odsetki ustawowe
a w E1. pkt 7 8%
w E1. pkt 6 odsetki ustawowe
a w E1. pkt 7 8%
to widzę że P. M szkoli i jak zwykle mówi na każdym szkoleniu co innego , bo też byłam i kazał wpisywać art. 28 ustawy , najpierw to niech On pójdzie na szkolenie a później niech ludzi szkoli....
Oprócz TW część E wiersz 7 - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
KOSZTY UPOMNIENIA
potwierdzenie nauki
podwójne awizo kiedy doreczenie
podwyżka alimentów
Kontynuacja nauki - nowy semestr
TW- jedno czy wielo pozycyjny
TW PODPISY
wniosek do starosty
wycofanie TW
dalszy tytuł wykonawczy
praca dorywcza
KPA