gdzie byliście na urlopie? - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 13 sie 2015, 14:15

kawa i ciasto pisze:kama, całe Kaszuby są urokliwe, zresztą w całej Polsce są cudowne miejsca i nie trzeba od razu Chorwacji, Teneryfy, Egiptu i Janusza i Grażyny olinkluziw ;) Mamy blisko do morza a mimo wszystko uciekamy, bo nie lubimy parawaningu i plażingu i smażingu i innych ingów.
O Słowacji myślimy, bo zakopiańskie tłumy nie są na nasze nerwy.
cos czuję, ze całkiem blisko siebie mieszkamy;-)
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 13 sie 2015, 14:25

kawa i ciasto pisze:kama, całe Kaszuby są urokliwe, zresztą w całej Polsce są cudowne miejsca i nie trzeba od razu Chorwacji, Teneryfy, Egiptu i Janusza i Grażyny olinkluziw ;) Mamy blisko do morza a mimo wszystko uciekamy, bo nie lubimy parawaningu i plażingu i smażingu i innych ingów.
:) mamy podobne podejście :)
na Słowacji byłam 2 lata temu, Tatry urokliwe, spokój, mało ludzi na szlakach, klimaty alpejskie. Gorzej z autochtonami. Pierwszy uśmiech na twarzach miejscowej ludności zobaczyliśmy mniej więcej po 3 dniach (na weekend), w knajpach tekst "niech se patrzi" jest na porządku dziennym i oznacza zarówno - "pocałuj mnie w d...", jak i "w czym mogę pomóc" - miłej obsługi brak, w sklepach to samo. Po wizycie na stacji paliw moje dziecko stwierdziło, cyt.: "ta pani musi bardzo nie lubić swojej pracy" :D
1mops

Napisano: 13 sie 2015, 14:30

kawa i ciastko, wspominasz o Januszu i Grażynie, przypomina mi to pewne forum :)
malineczka

Napisano: 13 sie 2015, 14:34

Pewnie się gdzieś minęłyśmy :)
kawa i ciasto

Napisano: 13 sie 2015, 14:36

Dubaj - tydzień
Majorka - tydzień
Meksyk - tydzień
Tyle zwiedzić, bezcenne :)
mirusia

Napisano: 13 sie 2015, 15:02

mirusia...... marzysz czy wspominasz?????? :D
~o~

Napisano: 13 sie 2015, 15:06

Też tam byłam, z tą różnicą, że palcem po mapie :D
kawa i ciasto

Napisano: 13 sie 2015, 19:32

zgadzam się w 100 %- fakt pojechaliśmy nad morze- ale po widoku czystości wody w morzu- w ostateczności wylądawaliśmy na Kaszubach- przepiękne miejsce- cudowne jeziora a woda boska :) aż żałuje że mieszkam tak daleko... ale jak to mówią cudze chwalicie swego nie znacie... tak że ja zapraszam na roztocze ;)
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 14 sie 2015, 7:56

~o~
Byłam, byłam :) czyli wspominam :)
mirusia

Napisano: 14 sie 2015, 8:09

Bałtyk.... Nie wiem jak jest gdzie indziej nad morzem z przepisami, ale polecam:
https://informacje.kolobrzeg.pl/arch/nas ... ch-baltyku
miłej kąpieli.
Dawno już nad Bałtykiem nie było (ostatni raz za kawalera). Niby było fajnie bo zdarzył się cud i trafiliśmy na pogodę. Zameldowałem się w jakiejś pipidówie, plaża był pusta tak jak lubię. Woda zimna tak jak zawsze :lol:
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 3 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x