a po co węszyć u osoby wymagającej opieki?Przecież wywiad robi się z opiekunem i może być przeprowadzony u niego w domu.Te osoby wcale nie muszą mieszkać razemm&m pisze:To takie oczywiste, że u osoby wymagającej opieki z osobą sprawującą opiekę, żeby sprawdzić, czy ta opieka jest sprawowana i jak.
No chyba chcecie tylko sprawdzic, jak osoba sprawująca opiekę mieszka, to wtedy u niej.
Ja nie robię wywiadów, więc się odstosunkujopiekunka anna. pisze:Chcecie jeszcze bardziej upokorzyć
Myślę, że w takim przypadku zapytają mamy czy się nią faktycznie zajmujesz i spróbują złapać Cię kiedy indziej. Miałem babkę która twierdziła, że dojeżdża codziennie i się opiekuje, a wywiad w miejscu opieki (oświadczenie matki) wykazał, że córka wpada na kawę. W niedziele.opiekunka anna. pisze:A jak mnie akurat nie będzie to co zabierzecie mi te marne 520zł za które nie da się wyżyć?
Prawo, prawo, prawo.opiekunka anna. pisze:Skandal,skandal,skandal
Empatia jest w tej pracy kompletnie zbędna. To nie jest ani pomoc społeczna, ani świadczenia przyznawane uznaniowo.opiekunka anna. pisze:zupełny brak empatii.